2016-01-21 913 瀏覽
今日同阿妺出去行街,打算系饮饮食食,所以都系奔住老字号比较出名嘅老店,第一站就系去到澳洲牛奶公司,今日系国内元旦假期,所以比平時更加多人排隊,但胃食貓嘅我地,為左美食都唔介意等喇,今日比平時等多左十分鐘左右,店面環境一般喇,人多就系咁。蛋白燉鮮牛奶,每次都會點嘅,因為真系好好食,燉得好滑,好香濃嘅鮮奶味,蛋白又嫩,入口滑溜溜嘅,又唔系好甜,每次食完一碗都覺得唔系好夠。阿妺比較中意杏仁燉奶,好濃嘅杏仁味,牛奶一樣咁香滑,中意杏仁味嘅朋友推薦點呢個,口感同蛋白燉鮮奶一樣咁好。火腿炒滑蛋,呢個更加要食喇,蛋炒得好嫩,好滑,味道又剛剛好,火腿片用料上乘,夾系三文治中間,一啖咬落去,無比嘅滿足感啊,極度推薦呢個,好好食。
2016-01-02