2012-04-19 740 瀏覽
上星期六,我生日,d friends 幫我安排生日飯局,一行十幾人去左佐敦淘園打邊爐,唸住打邊爐可以hea耐d, 吹下水。無唸過lee間火煱鋪D o野食咁有水準!好有驚喜! 所以一定要上來表揚一下!因為係生日飯局所以食豪少少,點左好多剌身!完全無唸過火煱鋪嘅剌身會咁正,龍虾剌身鮮甜;活章紅魚刺身超好味,個魚咀重郁呀!象拔蚌刺身勁正!重有剌身拼盆,拍得住曰本餐廳!泰式生蝦,配個綠色辣汁,好味到不得了!我d friends重講笑, 我哋黎打邊爐定食刺身呀!食完刺身,我地叫左2款湯底,一款花膠魚翅雞湯底,成碟花膠魚翅比你自己落入湯底到,先飲吓個湯食左d花膠魚翅,再加湯打邊爐,咁勁嘅材料,都係$198,超值! 另一款係冬陰公湯底,原本唸住會好辣,但原來一d都唔辣,濃濃嘅椰香,因味道好濃,所以淥完d o野食都唔洗點豉油已好夠味,而又唔會蓋過左食物原先嘅味道!一定要提一提,我地食完剌身d魚頭尾, 蝦頭,攞左去椒鹽,真係好味過大酒家,我地食唔哂,我打包返屋企整返熱黎食都重好好味!我自己係一名牛痴,超鐘意食牛肉,我地order左3碟手切牛勁脊, 入口即溶,勁濃烈牛香o係個口入面, 雖然成$1

無唸過lee間火煱鋪D o野食咁有水準!好有驚喜!
所以一定要上來表揚一下!

龍虾刺身
活章紅魚刺身超好味
象拔蚌刺身勁正
剌身拼盆
泰式生蝦
我d friends重講笑, 我哋黎打邊爐定食刺身呀!

花膠魚翅雞湯底
冬陰公湯底

雖然成$198一碟,但都真係物有所值!我d friends話o係出面食, 起碼二百五至三百蚊一碟!重有, 我地有叫牛胸尖,我係第一次食,好香牛油味,口感好特別!!!
lee道重有新鮮肥鵝腸,出面己好少地方有鮮肥呀啦!我當然即刻點啦,不負所望,勁肥美!!!
手切牛勁脊, 入口即溶
另外,重叫左聖子皇,勁大隻又新鮮,但食左2隻真係會好飽!值得叫完再叫嘅即炸腐皮,佢重配埋好似錦路雲吞嘅酸汁,大家都只係就咁點酸汁食,都未有機會放入湯度食,就已經食哂啦!

我地重有點好多其他o野食,如:粉腸,手打蝦丸,雲吞,牛脷……. 樣樣都好有水準。我唸我地會好快會再去食過!

唯一我覺得的缺點就係太嘈啦,可能人客太多,服務員做到無停手咁濟,都好似做唔切咁!我覺得佢地要請多幾個服務員囉!
2012-04-14
紀念日