2016-02-16 3543 瀏覽
公司黎食春茗開年飯,真係未食過一間酒樓咁無質素,一係咸,一係無味。先黎係乳豬海哲, 乳豬可以又凍又咸皮唔算太脆,得個肥字,而海哲除左油就係油,無味可言。之後開始亂咁上菜,第2道已係蝦球伊麵,但伊麵完全係碎濕濕,夾都夾唔到. 蝦又唔新鮮,成碟野完全無味。橫財就手發財好市炆鵝掌,D冬菇厚身但係硬既,個底用生菜墊高,但係煮到林晒,成碟野得個蠔油茨有味,一個字咸。清蒸珍珠班係好大條,而且好厚肉,不過蒸到過左時,香口膠咁刃。上菜之前應該放左一陣,就連清蒸既豉油香味都無,蔥薑又唔多,唔知自己食緊咩。個翅得個咸字,無野想講。之後就炸蟹鉗同炸子雞一齊上黎,炸蟹鉗都炸得幾靚既, 不過入口成團粉,無味。炸子雞凍既,食唔落口。個糯米飯食水都唔夠,淺啡色,仲要濕既痴埋一舊舊。個壽包好重手,入面蓮蓉太多,個個都話似食月餅。成餐飯,都唔知自己食左咩落肚,無一樣野值得讚。食到後面想搵個阿姐加茶都無,招呼差到咁,我諗唔到下次仲要黎幫襯你囉。
公司黎食春茗開年飯,
真係未食過一間酒樓咁無質素,一係咸,一係無味。

個翅得個咸字,無野想講。

炸子雞凍既,食唔落口。

個糯米飯食水都唔夠,淺啡色,仲要濕既痴埋一舊舊。

個壽包好重手,入面蓮蓉太多,個個都話似食月餅。

成餐飯,都唔知自己食左咩落肚,無一樣野值得讚。