2011-05-31 678 瀏覽
今朝約咗朋友攞嘢,朋友去過呢間飲過下午茶話ok,想試下呢度早茶,就去咗呢間飲。兩條友去到,大廳冇位,侍應就開咗近窗果間大房,房入面全部細枱,座位都算舒服企理。點左6 個點心,2個甜品:6個點心:1) 煎蝦米腸粉 好乾,好硬,一定唔係即煎,而係一早煎好一大堆,有人order果陣就再煎翻熱果啲,仲差過以前推車仔賣點心,因為上枱果陣只係暖暖地唔夠熱;2) 煎芋頭糕 又係好乾好硬,上枱又係暖暖地唔夠熱,情況同上面煎蝦米腸粉一樣;3) 蒸蝦腸 皮太厚,但蝦仲算有鮮味;4) 鳯爪 啲汁好杰,食完「醬」住個口,又係唔得;5) 山竹牛肉 個牛肉球好鬆散,撈粉撈得太多,一啲咬口都冇;6) 春卷 炸咗放得太耐,索咗油,唔得。2個甜品:1) 芒果布甸好食,好多果肉,唔太甜,啱健康人仕口味;2) 紅豆糕好食,又係唔太甜,好怕食呢啲糕點係咁落糖搞到甜耶耶,呢個啱啱好。呢間嘢,早茶都做到咁差,我都唔會對午市同晚市有期望,唔會再去了。

點左6 個點心,2個甜品

6個點心:

1) 煎蝦米腸粉

2) 煎芋頭糕

3) 蒸蝦腸

皮太厚,但蝦仲算有鮮味;

4) 鳯爪

啲汁好杰,食完「醬」住個口,又係唔得;

5) 山竹牛肉

個牛肉球好鬆散,撈粉撈得太多,一啲咬口都冇;

6) 春卷

炸咗放得太耐,索咗油,唔得。

2個甜品

1) 芒果布甸
好食,好多果肉,唔太甜,啱健康人仕口味;

2) 紅豆糕

2011-05-31