2017-12-15 126 瀏覽
室外氣溫進一步下滑,冰冷的天氣總讓我想起那一年跟他好瀟灑的說走就走的去到首爾!係鐘路三街的大排擋路邊食韓燒的情景,那個地方夜晚十點超熱鬧,重點係全部都係韓國人!我們去左幾晚,我地真的是唯一的旅客!氣氛超好!講返呢間餐廳,位於莊士倫敦廣場,就係地鐵站上面,超方便啦!兩個人,點個二人餐剛剛好啦!先來個沙律,我都係第一次係韓式料理食沙律,又幾好喎,菜新鮮,加大大片芝士,好夾喎!烤牛肉拼盤,烤肉應該先烤淡味的,脂肪較少的開始烤起,我地先烤牛舌,然後牛五花腩,接著係有味牛肋骨,最後是中間脂肪最多的牛柳。牛肉鮮嫩味佳,用料超班!海鮮燒餅用料豐富,份量剛剛好!呢個人蔘雞湯真係超正。首先,如果你無食過首爾的土俗村雞湯,係難明白咩叫好味的人蔘雞湯。當然,十個去過首爾的香港人十個都食過啦呢個雞湯可以搵返土俗村的氣味。呢個餐真係食極都食唔曬!抵食,仲要價錢好ok!

講返呢間餐廳,位於莊士倫敦廣場,就係地鐵站上面,超方便啦!

兩個人,點個二人餐剛剛好啦!

海鮮燒餅用料豐富,份量剛剛好!

呢個雞湯可以搵返土俗村的氣味。

呢個餐真係食極都食唔曬!抵食,仲要價錢好ok!