2015-12-09 3022 瀏覽
幾年前,係佐敦番工,機緣下認識左小酒窩,真係一試愛上,今日相約兩位好朋友一齊食飯,我二話不說就提出小酒窩,可以去回味下我地去到,等左40分鐘,真係有咁耐,不過佢地都好好,拎左嘢飲比我地,哈,咁等條氣又順d終於入到去,由於等左咁耐,係等候期間就點定食咩,所以入去,5 ~ 8mins左右就不停上菜,我地先點左Four Seasons Pizza, Nachos, Spaghetti Alfredo,跟住叫左嘢飲,飲品我地兩個女仔飲Hoegaarden,男仕就飲黑啤,朋友話隔離枱碟沙律好似好正咁我地就叫左個Grill Chicken Salad with Abocado其實三個人食四個菜都真係好full,作為女仔飲左半杯啤酒都好飽飽,但佢地staff真係好熱情,再次送上飲品,係berries味嘅shooter,不算濃烈嘅酒味,但一陣就黎料,可能又飲左啤酒啦講下食物先,先黎一個nachos,熱溶溶嘅cheese,脆脆墨西哥片,再on top 三款醬汁,(牛油果醬,番茄沙沙,酸忌廉),應該係墨西哥脆片上面加cheese焗溶再放上醬汁,牛油果醬醬香味濃,幼滑質感配上脆片,滋味無比,蕃茄沙沙酸度適中
Hoegaarden
Nachos
講下食物先,先黎一個nachos,熱溶溶嘅cheese,脆脆墨西哥片,再on top 三款醬汁,(牛油果醬,番茄沙沙,酸忌廉),應該係墨西哥脆片上面加cheese焗溶再放上醬汁,牛油果醬醬香味濃,幼滑質感配上脆片,滋味無比,蕃茄沙沙酸度適中,蕃茄洋蔥碎碎mix埋,爽脆清新令本身有鹹味嘅脆片減輕膩感,而酸忌廉厚厚嘅軟滑質感,令脆片味道變得細緻,三款口味都各有特色,真係令人食唔停口,愛不釋手
Four Seasons Pizza
接著就係Four Seasons Pizza,其實係菠菜雞肉酸忌廉pizza, 沒有懶創新嘅港式芝心邊,但因為夠新鮮,料平均,所以pizza每一口都係大大的滿足,雞肉味唔突出,但唔鞋口,菠菜味都係一樣大概係要中和每一塊pizza嘅面上的酸忌廉,係酸忌廉上面仲有小許甜酸醬,令整個pizza濕潤度剛好,唔會覺得食個邊邊會冇餡
Spaghetti Alfredo
跟著就係我最愛嘅Spaghetti Alfredo,濃濃嘅cream cheese sauce包住每一條意粉,厚身醬汁落足cream同cheese,整碟意粉份量不多不少,粉仔韌度不算爽彈,也不是淋身,但豐富嘅醬汁都加曬分啦
Grill Chicken Salad With Avocado
最後先到嘅Grill Chicken Salad with Abocado,因為係我地坐左入去先點嘅,所以都好正常,沙律叫左小d汁,因為好耐之前食過,好多汁太酸又太甜,叫左小汁就好好多,Grill Chicken就有d乾,至於牛油果呢就唔算夠熟,因為冇乜味,但唔係硬身,整體都算合格
價錢埋單每位一百五十左右啦,所以真係好掋又好食,不過訂左枱都可能要等

2015-11-27
Nachos