2016-07-24 1650 瀏覽
有日經過莊士倫敦廣場見到張單張攞左返屋企研究 睇到有好多野揀所以lum住去試。我地一共六個人,佢安排左張大檯(有兩個爐)比我地。我同一個fd遲左少少到,去到應該係個經理問我幾多位 我話應該已經黎左。佢居然望一望我二話不說就扯住我隻手行到個張檯問係咪佢地 我話係 佢就走左 ok 我唔計較呢樣。坐低我地商量要咩湯底、揀左個雙拼ge。點知人地個個遲過我地ge都已經上晒湯底上晒菜我地仲等緊,而且佢計時架wor。佢地上慢左唔會加時比我地架嘛。終於等到個湯底黎 ,發現六個人要用一個爐 但係入紙ge時候我地係填左兩個雙拼(因為見有兩個爐)。當時職員並無出聲告知 到上湯底先話比我地知係得一個。都算 我地問 係咪如果我地六個人分開兩個兩個坐就有三個湯底 佢話係 我地就話咁轉檯啦 我地分開坐。準備起身換檯ge時候 之前扯我個個貌似經理ge女人就話唔可以分。我地就同佢理論 明明人地遲黎都上先過我地我地等左咁耐 變相計時我地就蝕左不突止 仲要六個人用一個爐 我地最後話唔食喇 反正咩野都未有又唔比分開坐。佢話可以 不過要比返火鍋+茶錢。我地無理照走。乜都未上未掂過就要我地比錢 佢自己都覺得唔好意思啦。d 員工態度認真係「無得彈」,好似唔想做咁。一心想話開開心心食個火鍋變成咁 差評。無論佢d野幾好食都好,我唔會想食飯食出一肚氣咯。
2016-07-23