2015-06-11 2854 瀏覽
合一是一間基督教人們開的餐廳,有幾間分店。而我食過油麻地覺得味道同價錢都合理,因而今次同朋友食飯都想試下合一另一分店廟街的小店(openrice訂座有8折優惠)今日大約7點半到達,店舖都是以4人桌個2人桌為主,大約十多個客人吃午餐中,吾太嘈,傾計一個吾錯選擇。最後我同澳洲女朋友最後散叫左幾樣野食加三十多元改為套餐,每人大約最後優惠$150一位。什菜湯:味道都有蕃茄味同牛味,吾係開勁多水求其例湯,材料都好多,加上胡椒之後更加香口同好味。辣味蜆肉意粉:面包好脆口,如果牛油多少少更好。份量不太多,但味道夠(有辣味而不太咸),意粉有口感吾淋。好味道芝士薄餅:忘了3重定4重,但如果鐘意芝士的人一定要吃,有吾同的芝士係度,口感同味覺都有吾同層次,如果有酒配更加香口。但現在已經覺得勁好味,但因為芝士原因都好滯下..我地2個女仔差點食吾晒,但是滿足了對芝士的狂熱。咖啡:都有不同選擇有凍有熱,最後叫了個榛子咖啡,好輕的榛子味,但咖啡味都有。吾叫好淡,有畫花以套餐黎講加十多元都值得。最後坐了大約2小時,談天說地,待應招待很好,絕對係朋友聚會地方好去處。

什菜湯
辣味蜆肉意粉