2015-11-18 1223 瀏覽
這間酒樓係MEGABOX 13樓, 之前都有嚟過一兩次, 今次又嚟啦, 我們十幾個人一早訂左位, 都唔算好多人的呀. 環境都幾OK的. 我們不停的叫左好多嘢食呀, 有菠蘿包, 都OK的, 入面係有菠蘿的粒粒架. 有三隻, 細細隻, 好味道的.鮑汁鳯爪, 好大份呀, 好多汁, 鳯爪好大隻, 入晒味的, 唔會好淋身, 吸晒D汁的味道, 好食, 仲有好多花生添呀.豬腳仔好味, 細細隻容易入口, 青爪木耳海浙都好好味, 好幼細及好開胃.還有粟米粥, 蝦餃, 炒什菌, 叉燒包, 燒腩仔, 奶皇包, 上素餃, 鳯爪, 生菜, 菜芯等等呀, 炒什菌, 好深的顏色, 初初我們都唔知係咩, 不過佢做得好香的, 加埋D醬一齊食, 好惹味, 蝦餃夠大粒, 好味, 啖啖蝦味, 叉燒包, 奶皇包都幾幼細的. 這個黑糖馬拉糕好香, 好好味, 唔會好甜的, 夠晒鬆軟呀.每人一隻蟹粉小籠包, 好味呀, 好多湯汁, 唔會好咸, 正呀, 個皮好夠薄的, 入面的肉唔會過多, 熱辣辣好味道.甜品時間, 呢碗楊枝甘露唔係好掂啊, 好重奶味, 只有西米, 又冇甘柚, 唔好食.  仲有送的龜令膏同埋椰汁糕呀. 一般啦. 唔甜的.我
這個黑糖馬拉糕好香, 好好味, 唔會好甜的, 夠晒鬆軟呀.
我們一星期來了兩次呀, 第二次嚟叫左一條叉燒, 仲有春卷, 條叉燒好大條的, 都好好味呀, 好香架, 又夠淋身, 入口即溶架. 唔會好肥, 啱啱好的, 又夠晒多汁. 正呀. 春卷都好味, 夠香口.
甜品今次食椰皇素燕燉蛋白, 熱辣辣, 都幾大個, 蛋白好香又夠滑, 唔會好甜, 素燕都幾多架, 好食喎, 食完都好飽呀.
2015-10-26