餐廳: 牛角日本燒肉專門店 (德福廣場2期)
資訊:

餐廳: 牛角日本燒肉專門店 (德福廣場2期)
資訊:

2015-03-22 6935 瀏覽
      今晚相約韓國旅行時認識的朋友聚餐, 一心諗住食日式放題, 但九龍灣呢個地方真係無咩好食的日式放題。突然想起,係韓國時同佢吔一齊食過BBQ燒肉, 於是就諗住重拾舊歡, 去附近德福間牛角試吓。      原本以為星期六會好多人等位, 因為打電話BOOK位, 都話得番Walk-in。去到又OK喎, 4個人等咗三張枱就入得。入去一坐低,見到用電子Notepad點單,即時對佢有D期望。可能, 自己平時食燒肉,都始終覺得一分錢,一分貨。係香港食過,暫時都係得盛八好食D,去韓國時就更加覺得食燒肉無得慳,所以都驚今次會失望。      點餐後,黎得最快既係黑糖牛油番薯,放係鍚紙兜裡面。估唔到都幾好食, 內軟外硬,甜甜吔又有番薯味。 反而個胡麻大蝦玉子沙律就好普通,和民沙律仲好食 。個王樣豆腐D味亦都怪怪吔, 食落似百福豆腐添 。主菜當然係燒牛肉啦,我吔揀咗個平平吔既和牛牛肋肉$11X,都似毛似樣喎,雖然好薄片,但係入口都幾有質感,仲食到D牛肉肉味 ,呢個價錢有咁既質素算幾唔錯,係得幾片份量少D,但即時有end-call 衝動。我吔仲叫咗個海鮮併盤,野菌盛合,野菜盛合,月見雞腿肉同豚

反而個胡麻大蝦玉子沙律就好普通,和民沙律仲好食
。個王樣豆腐D味亦都怪怪吔, 食落似百福豆腐添
,呢個價錢有咁既質素算幾唔錯,係得幾片份量少D,但即時有end-call 衝動。我吔仲叫咗個海鮮併盤,野菌盛合,野菜盛合,月見雞腿肉同豚肉燒,味道不過不失,可以一試。

整體感覺唔錯,一人飲埋一杯可樂,埋單都只係$73X,join埋會員仲有九折同即時用埋電子coupon。今次埋單, 一人都只係食咗約180,想食平價版燒肉,呢個應該係唔錯既選擇。

題外話/補充資料: 東亞信用咭有九折 付二百蚊做會員,即時全單九折,會員咭裡面有即用電子優惠劵
2015-03-21
用餐優惠