星期二睇戲有優惠加上公司附近就有戲院順理成章放工去附近餐廳食飯之後睇戲剛剛好平時lunch都會同同事黎食晏,但晚餐今次都係第一次呢間餐廳主打食日式食物連個名都同日有關餐廳面積好大,位與位之間好寬敞坐得舒服,食得舒適見佢門口個餐牌推介又可以一次過體驗兩種食法所以點了個雙重芝士海鮮火鍋燒試食價只係HKD268就有2人份量平時要HKD368好抵食一個鍋,兩種食法,正!材料絕不求其有生蝦,帆立貝,青口,香滑豆腐,鳴門卷,新鮮時蔬,牛仔骨,鮮雞片,極上牛肉片,金黃粟米粒,香脆薯角配上2款唔同的芝士醬好豐富不得不提其湯底係蕃茄濃湯,好飲!好濃郁蕃茄香味,好開胃甜甜酸酸由於我地二人趕住睇戲所以急不及待將食物放入鍋到煮各款材料好新鮮個人特別愛吃牛仔骨放上鐵板燒,好香,味道亦好好又唔會韌而其他牛肉片,鮮雞片,可隨個人喜好放入火鍋中或鐵板上燒亦可雞片好嫩口,牛肉片夠煙韌而其他海鮮個人喜歡放入蕃茄湯中慢慢滾味鮮甜外,仲滲出蕃茄酸甜味將食材食得7788後就可放入粟米粒,白飯及芝士醬攪拌大約幾分鐘即可變出一鍋好香好濃的芝士粟米拌飯味道出奇地唔會過鹹,反而有一絲絲酸甜,口感幼滑唔膩粟米粒甜中帶點點鹹香芝士味單單食

星期二睇戲有優惠

加上公司附近就有戲院

順理成章放工去附近餐廳食飯

之後睇戲剛剛好

平時lunch都會同同事黎食晏,但晚餐今次都係第一次

呢間餐廳主打食日式食物

連個名都同日有關
餐廳面積好大,位與位之間好寬敞

坐得舒服,食得舒適
見佢門口個餐牌推介

又可以一次過體驗兩種食法

所以點了個雙重芝士海鮮火鍋

試食價只係HKD268

就有2人份量

平時要HKD368

好抵食

一個鍋,兩種食法,正!
材料絕不求其

配上2款唔同的芝士醬
好豐富

不得不提其湯底係蕃茄濃湯,好飲!

好濃郁蕃茄香味,好開胃

甜甜酸酸
由於我地二人趕住睇戲

所以急不及待將食物放入鍋到煮

各款材料好新鮮

個人特別愛吃牛仔骨

放上鐵板燒,好香,味道亦好好又唔會韌

而其他牛肉片,鮮雞片,可隨個人喜好放入火鍋中或鐵板上燒亦可

雞片好嫩口,牛肉片夠煙韌

而其他海鮮個人喜歡放入蕃茄湯中慢慢滾

味鮮甜外,仲滲出蕃茄酸甜味
將食材食得7788後

味道出奇地唔會過鹹,反而有一絲絲酸甜,口感幼滑唔膩

粟米粒甜中帶點點鹹香芝士味

單單食佢已經停唔到口,一個不錯的體驗^^
想不到200幾蚊就可滿足我2個願望

味道又唔差

不過唔知做到幾時會無得食呢??

• 雙重芝士海鮮火鍋燒