2016-04-07 430 瀏覽
難得去開MegaBox溜完冰就梗係食埋個飯,成日見到呢間餐廳好多人排隊,今日就去試下佢先!入門口之前都已經睇定要叫芝士火鍋,不過為左平衡下心理,我地兩個女仔都係叫反個沙律食下先XD但點都估吾到,平時食開D蟹子沙律通常都好細碗,今次居然有成座山咁高(OMG!),除左多菜外,蟹籽都好多,仲有蟹棒跟埋!食落口啖啖都有蟹子,菜都好新鮮!抵食!由於好耐無食過日本嘢,刺身都好似吾小得,呢個刺身嘅厚度真係令人驚訝,三文魚鮮甜肥美,一D都吾腥,另一種刺身聽同行嘅朋友講(朋友食曬而我又吾記得叫咩)亦都十分新鮮又甜!主角芝士火鍋黎啦,其實佢係主打火鍋加鐵板燒嘅,可以一邊煮一邊燒,最後再加上芝士粒煮飯~由於配料眾多,我決定列點介紹XD薯角+粟米:新鮮炸起脆卜卜,加上附上嘅芝士醬真係要食多兩舊,粟米可以加芝士醬再放上鐵板炒,香甜再加上濃郁嘅芝士~贊!肉類方面,套餐跟左雞牛豬,牛仔骨同雞肉都無雪味,用黎燒就一流!吾un有肉味,可以多兩塊牛就最好XD豬肉會黎火鍋就岩岩好,事關湯底有蕃茄嘅酸甜再配上豬肉片,一D都吾肥膩,厚薄適中!最後當然要加量所以芝士落去!整個鮮茄芝士燴飯,打完芝士熔入左湯底內,濃厚嘅芝士加上蕃茄
蟹子沙律
刺身
由於配料眾多,我決定列點介紹XD
最後當然要加量所以芝士落去!整個鮮茄芝士燴飯,打完芝士熔入左湯底內,濃厚嘅芝士加上蕃茄,小許酸甜仲可以拉到絲,呢個時間再加埋鐵板燒嘅肉就岩岩好,份量絕對足夠兩個成年人食,以呢個價錢黎講絕對是高質之選!
芝士番茄鍋
其實仲有D蔬菜同海鮮,如果食量細D,可以兩個人一鍋就岩岩好~

2016-03-07