2015-11-16 425 瀏覽
星期日同一班朋友去咗Mega box行ikea順便醫肚,但ikea無論餐廳定貨品都一樣迫爆人,快快脆脆行完ikea就決定去其他層數覓食~去到10樓本來想食十勝,同樣勁多人等位,由於太餓既關係,順便攞埋隔離日和號既飛~邊間快入座就食邊間~最後當然入咗日和號~每人叫咗個main course, 大部份都係中伏收場三文魚刺身都ok, 但油甘魚唔新鮮而且仲有陣雪藏味~個茶碗蒸啲蛋蒸到老哂,完全唔滑~沙律菜就連沙律汁都無,只係得生菜,粟米同洋蔥~好難食就咁睇以為好濃味,但咖哩汁淡而無味仲杰撻撻~豬扒又唔夠熱,好似炸起好耐,有人order就放返落去咁~唯一個蛋叫做食得下~中伏餐廳唯一最好味但又係最細份既只得呢個~鰻魚汁味道濃,夠惹味~鰻魚燒到剛好,唔會太乾~個邊仲燒到脆卜卜~個湯底咸咗少少~肥牛同烏冬都ok啦~不過不失,無特別之處~最特別就係溫泉蛋好似得個黃,啲蛋白唔知去咗邊呢盤冷烏冬係咁多樣裡面最大份,起碼有1.5個烏冬,撈芝麻醬好好味,齋撈醬又點會出事丫朋友話配菜啲菇味道甜甜地,但又干爭爭,好奇怪既味道~唔識形容。蟹柳食落似係超巿買果啲~如果唔介意味道只想飽肚,呢個係不錯選擇~但我唔會再黎囉

每人叫咗個main course, 大部份都係中伏收場

三文魚油甘魚丼

滑蛋豬扒咖哩汁掛烏冬