2015-08-01 472 瀏覽
食午飯時間, 真係好多人。Nippon Sushi Dining (日和號) @ MEGABOX 大家應該唔會陌生, 佢就係之前經常攪主題嘅一間日式食店, 有「我係小忌廉」、「足球小將」、「多啦A夢3D」等等, 黎緊暑假, 仲有「ULTRA HEROES(鹹蛋超人)」。講返食野先, 今日一行10人, 以為等好耐, 最後好彩地只係等左大約5分鐘。由於我地太多人, 又無晒長枱, 所以分開左坐。6人坐中間卡位, 4人坐另一邊卡位。食過幾次, 今次就試下個刺身壽司定食SET。我ORDER 嘅係 "四色壽司盛盒" 四色壽司盛盒有咩食 ? 日式蒸蛋、廚師沙律、三文魚一件、北寄貝一件、玻璃蝦一件、帆立貝一件、加州卷四件,一杯飲品。日式蒸蛋 - 蛋味是有的, 整體不錯。廚師沙律 - 一般, 醬汁唔夠, 菜嘅水份多了點, 有啲怪怪。壽司 - 米飯比較鬆散, 三文魚同帆立貝不錯,  北寄貝同玻璃蝦一般, 加州卷蟹籽少了點。三文魚一件、北寄貝一件、玻璃蝦一件、帆立貝一件、加州卷四件。總括而言, 六十拎七十蚊食個 LUNCH 好似有啲貴, 但質素都叫做OK, 偶爾食豪少少, 對自己好啲

我ORDER 嘅係 "四色壽司盛盒"

四色壽司盛盒有咩食 ?
四色壽司盛盒
日式蒸蛋
- 蛋味是有的, 整體不錯。
廚師沙律
三文魚一件、北寄貝一件、玻璃蝦一件、帆立貝一件、加州卷四件
四色壽司盛盒
題外話/補充資料: 好耐以前OT到9點幾過後, 會同一班同事一齊收工搵食, 亦都試過呢度嘅宵夜時段幾抵食, 特價款式都算多, 過左晚市時間比較少人, 靜靜地, 相對地食物都做得比較好, 有機會可以試下。順帶一提, 佢有兩款大大份嘅日式便當, 一段時間後就會轉款。大大份嘅日式便當, 男仔食都話好飽, 女仔未必食得晒, 可以SHARE 黎食再叫少少其他食物。仲有就係佢有啲坐位係同隔離食店係相通, 會比較大味, 如果著左一啲比較吸味嘅衣服, 又有啲啲介意個味, 就盡量叫店員安排唔好坐個排卡位, 咁當然可能等位就會要等多等。
2015-07-29
  • 日式便當