2015-07-11 392 瀏覽
約咗好朋友去Mega Box相緊,諗住搵間好啲又坐得舒服啲嘅餐廳食晚飯,去到十樓見到日和號好似幾特別,又可以有卡位俾小朋友坐,隔離十勝又要等位,就一行五個大人一個小朋友入坐試下呢間日和號。睇完menu諗住叫嘢食,舉手示意諗住等服務員過黎,舉咗五分鐘都無人理,而其間係有店嘅服務員望到,但唔知係咪因為唔同崗位唔可以黎落單,就由我地繼續舉手。最後係要同行友人放大聲線"唔該"一位路經但都睇我地唔到嘅服務員,先終於可以叫到嘢食。同行友人分別叫咗一份豬軟骨飯(正式名稱唔記得喇)同一份有海膽嘅丼(都係唔記得咩名)份豬軟骨飯一上枱,我地真係嘩一聲,上面隻煎蛋仲燶過我塊面,乾過我啲皮膚,唔明點解咁都可以照俾個客食。海膽唔新鮮,有陣怪味同埋啲服務員上餐嘅時候唔會講呢份係咩,要靠大家自己去分辨呢份嘢係咩又或者我地問到佢先會講。後尾先見到枱側邊有應該係俾客人自己寫ORDER嘅紙。可能因為我地無寫到俾佢地,所以佢地先唔得閒幫我地落單喇,雖然由頭到尾無人話俾我地聽係唔係要咁做。一行五個大人一個小朋友,食咗四百一十蚊,唔可以話貴嘅,但係食物質素同服務都唔值呢個價錢囉,唔係見佢唔駛等位都唔會中伏,所以話下次揀食店時都
豬軟骨飯
海膽唔新鮮,有陣怪味
有海膽嘅丼
一行五個大人一個小朋友,食咗四百一十蚊,唔可以話貴嘅,但係食物質素同服務都唔值呢個價錢囉,唔係見佢唔駛等位都唔會中伏,所以話下次揀食店時都係揀要排隊嗰間好啲。
呢間嘢絕對唔會再食第二次!

2015-07-10