早前見到介紹,有沖繩雪糕,貪新鮮的我自然想去試下。星期日中午怕人多,12點半去到,唔洗等位就可以直入店內放滿了具沖繩特色的佈置,感覺有少少去左日本的感覺。車廂內嚴禁飲食~此處不適用囉~嘻!3個女仔,樣樣都想試,但又唔食得幾多,所以叫左3個午餐,開心share~午餐包括1個主菜+1個小食+1杯飲品三文魚迷,所以小食叫左三文魚剌身。呢個飯最有特色,特色在佢真係好醜樣,d芝士睇到人毛管都彈起。因為佢實在太醜樣,所以我地決定快快手撈起佢。但外表唔會影響佢味道,味道真係唔差wo= =D汁係黑色,每一口放入口之前,總會覺得自己會食到墨魚汁味的錯覺。。。但的確係咖哩味,哈哈哈,友人說這是另一種風味XD本人不喜歡鰻魚,雖然有食,但冇特別意見。只可以說,賣相冇黑咖哩咁『剌激』,味道和外表一切正常。泡菜的酸辣,為整個鍋物帶來提味的作用來到今日的主要目標,沖繩海鹽軟雪糕!不過,要比左雪糕錢先,之後自己去圖中的地方自己加海鹽。講真,未行到過去,枝雪糕已經開始溶-_-"各種口味都試加了一點,最後同友人一致認同,咖哩味最具特色!ps,加海鹽後, 溶得更加快
早前見到介紹,有沖繩雪糕,貪新鮮的我自然想去試下。
星期日中午怕人多,12點半去到,唔洗等位就可以直入
店內放滿了具沖繩特色的佈置,感覺有少少去左日本的感覺。
車廂內嚴禁飲食~此處不適用囉~嘻!

午餐包括1個主菜+1個小食+1杯飲品
小食-三文魚刺身
三文魚迷,所以小食叫左三文魚剌身。
芝士黑咖哩石鍋飯
因為佢實在太醜樣,所以我地決定快快手撈起佢。
但外表唔會影響佢味道,味道真係唔差wo= =
鰻魚飯
本人不喜歡鰻魚,雖然有食,但冇特別意見。
只可以說,賣相冇黑咖哩咁『剌激』,味道和外表一切正常。
泡菜豚肉蠔鍋
泡菜的酸辣,為整個鍋物帶來提味的作用
來到今日的主要目標,沖繩海鹽軟雪糕!
不過,要比左雪糕錢先,之後自己去圖中的地方自己加海鹽。
講真,未行到過去,枝雪糕已經開始溶-_-"
各種口味都試加了一點,最後同友人一致認同,咖哩味最具特色!
ps,加海鹽後, 溶得更加快
題外話/補充資料: 員工比較多年輕人,唔知係咪暑期工,有一個員工在我們旁邊打翻整盤收拾中的東西,有夠嚇到。不過,幸好佢同我地都冇整親。 吃完飯之後,到餐廳門外,打算拍一張餐廳外觀照,結果被接待員用很兇很大聲的態度問:「你地到底幾位嫁?!」態度有待改善
2014-07-20
芝士黑咖哩石鍋飯