2015-09-16 1003 瀏覽
同事生日去了富臨飲茶, 我一直都對富臨食物有保留, 覺得好麻麻的.  今日我們叫左好多點心, 有燒腩仔, XO醬炒腸粉, 叉燒包, 南瓜煎堆, 蝦腸, 叉燒腸, 鳯爪, 壽包, 蝦餃, 上湯浸豆苗, 菜苗餃, 潮州粉果, 馬拉糕....燒腩仔我覺得唔夠脆, 但都唔肥的, 算廋, 腸粉OK, XO醬唔夠惹味, 叉燒及鮮蝦腸都好味的, 蝦夠大隻及爽口, 煎堆好味, 夠晒薄, 好香, 如果熱D仲正呀, 黑糖馬拉糕好好味, 好香又唔甜, 夠綿呀, 估唔到的. 粉果麻麻地呀, 個皮好痴, 一夾起就爛咁. 壽包都幾大個, 入面係半隻咸蛋黃, 蓮蓉幾滑身, 好味呀. 個包都幾幼細的.之後叫甜品, 嚟左一碗芒果涼粉, UM....點解係暖身的, 唔係凍架咩. 我問仕應涼粉係咪凍食, 佢話係, 我話但係一D都唔凍, 佢話係雪櫃攞出嚟的, 但真的唔凍, 所以我退左.呢度食物唔太出色, 但服務仲唔出色, 仕應係黑口黑面, 冇反應及青情的, 總之係完全感受唔到服務熱誠的一間酒樓.

2015-09-08