2015-10-23 1339 瀏覽
今日好早起身 所以諗住食個早飯 快啲返屋企瞓每一次經過 都好想行又去食 因為裝修好靚 好優雅高尚 當然 我唔係第一次食南小館 呢間分店都唔係我唯一去嘅 亦有去過銅鑼灣店 但總是會被它的外觀吸引 柔和嘅燈光 真係好舒服等食時 仲未坐滿人先來一客小籠包 皮薄餡靚 精華湯汁幾乎要爆出黎 但毋須蘿蔔托底 先勁呀鮮蝦雲吞湯麵 雪菜另上啱晒我男友呢啲清淡嘅人 清炒菜芯苗味道很好 吃出菜苗原本嘅鮮甜 但就油左啲囉我叫的是油頭粉絲其實我掛住 祥x記 呀 啲餸係一樣 唔通呢啲係上海正宗嘅粉絲?細就細盅左啲 但係肉卷 豆卜唔錯 入晒味 仲有炸菜 蝦米 只是湯咸左啲(所以食材才入味啊 哈)其實我唔食蝦 或者 蝦米 所以我夾晒出黎 放滿一整匙 應有一打 蝦米愛好者一要叫 哈哈最後 想講 職業病發作:無聊之際 見到Plus串錯字 下個稿要改啦!
今日好早起身 所以諗住食個早飯 快啲返屋企瞓

等食時 仲未坐滿人

鮮蝦雲吞湯麵 雪菜另上
啱晒我男友呢啲清淡嘅人

清炒菜芯苗
味道很好 吃出菜苗原本嘅鮮甜 但就油左啲囉

我叫的是油頭粉絲

最後 想講 職業病發作:
無聊之際 見到Plus串錯字 下個稿要改啦!
2015-10-17