2014-07-03 1140 瀏覽
我們三大三小到門口,無訂位!侍應通知只有個半鐘食飯!安排我們坐梳化位!地方好闊落!坐三個細路都唔會嘈到旁邊!新派裝修亦好靚!叫咗:雞絲海蜇--海蜇爽口!雞絲無乜味!但個汁好咸!一般!蔥油海蜇--可能呢個係後加!咸之後食就覺得淡!同埋呢碟質地比較硬!最後食唔晒!鎮江肴肉--正常!生煎包--個飽皮好厚!餡唔多!仲要唔係好多汁!比較乾唔好食!生煎鍋貼--皮煎得香脆!多肉汁!正!雪菜肉絲炒年糕--雪菜唔會好咸!炒出來比較清爽!食完唔會膩!正!上海婆婆炒菜飯--好普通一個炒飯!無乜特色!不過味道唔差!炒得乾身!粒粒分明!黃金四季豆--最差呢個!未試過咁煮四季豆!所以點!上枱賣相已好油!雖然好多咸蛋包住,但又唔夠咸!只係覺得好油膩!命要係推介菜式食物好快送到!味道大部份都唔錯!但唔跟正常人次序!冷熱食物撈亂上!速度極快!侍應好勤快!不過我兩次加單,其中一個男侍應就十分黑面!佢都有幫我!但我叫佢時佢明明笑緊!一到我叫佢就黑住面行來!落完單走開又笑笑口!可能我阻住佢傾偈!呢間餐廳廁所不在店內!要行去商場內!距離都幾遠!唔方便!到結賬時,我都未走!(家人已先出去)我知門有人排緊隊!亦唔想阻住你做多轉客!
叫咗:
雞絲海蜇--海蜇爽口!雞絲無乜味!但個汁好咸!一般!
鎮江肴肉--正常!
生煎鍋貼--皮煎得香脆!多肉汁!正!

到結賬時,我都未走!(家人已先出去)我知門有人排緊隊!亦唔想阻住你做多轉客!咁你都可以等我走咗先收拾枱,個女侍應又好急咁收拾!仲要撞到我!雖然佢有講唔好意思!但感覺已經差!比佢哋嘅急趕令人好感覺差!
到簽信用卡!個部長攞比我簽!因為我要收據!(唔係手寫收據)個部長要我簽好信用卡單後,跟佢行去收銀處,然後叫個女收銀印多張收據比我!(我要講係原先皮夾內嘅收據係唔使我簽)咁點解個部長唔比皮夾張收據我!然後去收銀印一張比自己交比收銀處呢?個感覺係好機械式服務!完全唔用腦!
2014-06-28