2016-10-23 197 瀏覽
九龍城比人個感覺,就係泰菜為主,識飲識食既朋友話最近開左間專食日本廣島生蠔既餐廳開左,其餘菜式都會以蠔為主題去到門口見到like page就有7折,今次仲唔食番夠本!餐廳主要以黑色為主要格調,再配以射燈,中間為生蠔吧,當日最新鮮的生蠔都放係碎冰上而師傅仲會係你面前即叫即開三文魚腩睇個色都算係新鮮,可惜唔夠肥美!廣島Komachi唔好睇佢身形咁嬌小但係蠔身勁飽滿,質感爽爽地,入口係淡淡的鹹味,接住係豐富的甜味法國特級女皇 Speciales de la reine除左meuns以外,仲可以問waiter今日有咩靚生蠔,佢就介紹左哩隻比我地,肉質結實爽脆,層次感豐厚,帶子位好鮮甜中式蠔湯簡簡單單一個清湯加兩隻蠔就足以試到蠔本身的香味,一碗湯中有兩隻肥美熟蠔,唔好以為熟左就會縮,依然大大隻!黑毛豬串燒我total叫左3串黎食!因為真係勁好味,食之前不妨嗅一嗅燒過之後豬油的香味,再放入口,咬落去勁好肉感,油香充滿係口腔內!吉列生蠔真係超抵食,4隻生蠔雖然炸過,但係完全無縮過水,外層沾上簿簿炸粉,蠔size不變,juicy依然,真正做到外脆內juicy!江田島蠔飯諗住食個飯打個底,估唔到咁都有驚

去到門口見到like page就有7折,今次仲唔食番夠本!
而師傅仲會係你面前即叫即開
三文魚腩

睇個色都算係新鮮,可惜唔夠肥美!
廣島Komachi

法國特級女皇 Speciales de la reine

中式蠔湯

黑毛豬串燒

吉列生蠔

江田島蠔飯

諗住食個飯打個底,估唔到咁都有驚喜,簡簡單單一碗飯,上面都放隻肥嘟嘟既蠔,太正啦!!!