2011-12-03 75 瀏覽
自從觀塘個間粥店結業之後,我想找翻間好吃D 粥店都唔容易,不過最近有一次老婆好介紹,介紹我去左呢間添財記,我吃左幾次,就鐘意左,有時心痕痕早上開車完送個女上完學,回程之時,就靜雞雞走左去買碗粥吃下。我最喜歡吃的,就係豬紅牛肉粥,D牛肉要係牛肉碎加D炸左米粉混埋一起先好吃,而家有D粥店入左商場,唔係好多地方有豬紅或雞紅吃,可能怕唔衛生啦,不過我就唔多怕,最怕無得吃。除左買粥之外,我就多數會都叫炸兩,炒面,同埋油炸鬼,朝頭早去買,夠熱夠新鮮,D油炸鬼都幾脆幾香口。其它食物,只試下豬扒公仔面,一般般啦,豬扒同公仔面分開上,等D 豬扒唔會食食下淋左。環境及服務就一般,以九龍城來說,唔可以要求太高,我個人認為都可接受!

5 分鐘 (外賣自取)
  • 豬紅牛肉粥
  • 炒面