2011-12-21 2322 瀏覽
學生話有 2 部私家車去食飯,咁梗係去無地鐵到既地方啦!係網上搵來搵去都無間合晒全體人喜愛既菜色,車到九龍城廣場,重搵緊喎,最終上 OPENRICE 查,無意中搵到呢間樂口福酒家,打電話去訂位,竟然有位訂喎,星期五晚咁易訂位,大家都心大心細,唔敢抱大希望好食。入到去店內,個待應問係咪剛才電來訂8位果個呀?嘩,真係無生意?見到店內只得幾台客,真係冷清清;舊式裝修,外國遊客實鐘意。鵝片好好味,肉質 juicy,正 ;蠔仔烙,蠔仔好多,而且大隻,味道適中,食到唔停得口呀!超正蠔仔粥,又係好多大隻蠔仔,唔係應酬式比幾隻你就算果種,米粥又唔會杰,好適中三絲炒麵,三絲係牙菜,九菜,肉絲,炒得好香,九菜味也好香。芥菜,加入多種菇類,但芥菜太淋無咬口。椒鹽尤魚鬚,太鹹,鹹到一路食一路飲水,但又好鹹香,沒法唔食喎炸糖醋麵,麵炸得普通,但個醋汁非常香,果種香味係個口停留,好正。於是問個伙記用邊隻醋,佢走去廚房拎出來比我地睇,佢話要係上海舖先有得賣,認住呢隻牌子,睇下出面搵唔搵到先。大家都好驚喜無意中撞到間咁正既食肆,下次再來。
學生話有 2 部私家車去食飯,咁梗係去無地鐵到既地方啦!

見到店內只得幾台客,真係冷清清;舊式裝修,外國遊客實鐘意。
鵝片好好味,肉質 juicy,正
三絲炒麵,三絲係牙菜,九菜,肉絲,炒得好香,九菜味也好香。
芥菜,加入多種菇類,但芥菜太淋無咬口
椒鹽尤魚鬚,太鹹,鹹到一路食一路飲水,
但又好鹹香,沒法唔食喎
炸糖醋麵,麵炸得普通,但個醋汁非常香
,果種香味係個口停留,好正。
大家都好驚喜無意中撞到間咁正既食肆,下次再來。
2011-12-16