2014-03-10 3966 瀏覽
要為方榮記寫食評,係失望的!方榮記開左我諗有近20年,係出名,可惜我就覺得火鍋配料真係好一般"麻麻"10年前我黎過,食物水平真係唔夠隔黎間好成間鋪好有霸氣,我最唔鍾意係見人係生客,所有食物都打左個折咁方榮記代客泊車要50蚊一入門口,好多張枱,由於生客既關係,點我地坐張又細又對住門口位一張頂級肥牛$218:首先牛肉賣相係唔鋪,都唔緊要,但同一碟牛肉既味道,竟然係唔同的!你可能會問點唔同法,我可以答你,同一碟有紅色,有深紅色,有"林"身,但又有靭到食唔到點解同一碟會出現水準咁大?我都唔知,可能係d頭頭尾尾+頂級肥牛+普通牛肉=頂級肥牛掛!(生客係咁啦)(咁又係如果唔係一隻牛既頭頭尾尾無人要會好晒)試問如果第一次食都做唔好,點做你熟客呢?可能佢地都唔介意,做夠本,唔洗休同埋,我個人黎講,我唔鍾意方榮記用細煲仔,好難打魚扣:爽口,好多粒,但雪藏野,好有雪味其他:牛肚,粉腸,鵝腸,好一般叫左皮蛋莞茜湯底$30,皮蛋"拿"喉到呢,得兩小舊莞茜都有小小怪味罐裝汽水$15蚊你話回頭率會有幾高呢?
要為方榮記寫食評,係失望的!
10年前我黎過,食物水平真係唔夠隔黎間好

方榮記代客泊車要50蚊
頂級肥牛$218:

試問如果第一次食都做唔好,點做你熟客呢?
可能佢地都唔介意,做夠本,唔洗休

同埋,我個人黎講,我唔鍾意方榮記用細煲仔,好難打

魚扣:爽口,好多粒,但雪藏野,好有雪味
其他:牛肚,粉腸,鵝腸,好一般

叫左皮蛋莞茜湯底$30,皮蛋"拿"喉到呢,得兩小舊
莞茜都有小小怪味

罐裝汽水$15蚊

你話回頭率會有幾高呢?

2014-03-09