2014-12-16 14204 瀏覽
幾個朋友黎香港, 話一定要去sevva~ 講開, 已經有朋友叫我去high tea 或 happy hour 好多次~今次真係搵時間去試下佢~個朋友係為左相入面既MARIE-ANTOINETTE'S CRAVE 黎, 話拎左好多獎, 而且佢只可以dine-in, 落左order之後要等30分鐘左右。話說~ sevva 真係一個讓你感覺好特別既地方~佢既deco 真係好fashionable, 呢個cake 都係~ 呢個係瑪麗皇后, 其實仲有個皇帝既~ 藍色既, 不過個cake就唔同, 呢個係有好多macaron圍住! so cute! oh well! 比大家影完相之後, waitress就我地分左棉花糖, 再將下面既cake分比我地食~ goodness, 都真係幾多~ 雖然d cream一d都唔heavy,但係都真係唔想再食~ d macaron都唔錯, 冇出名"L" 字頭個d 既咁甜~ 不過唔係粒粒都咁鬆~~  要一讚既係, cake 好sponge, 中間有幾粒好大既raspberry 減去左飽濟咁~  ps:都係食唔哂~呢個就係high tea既menu, 除左cake之外,
MARIE-ANTOINETTE'S CRAVE

呢個就係high tea既menu, 除左cake之外, 我地....都叫左個tea set
每個人都唔同, 朋友覺得好好食,我就覺得好一般~名氣過大~

成個set 唯一兩款我覺得好食既只有3樣野~ honest, 佢好多款而且唔係每樣2件, 同朋友share起黎都幾煩~

Toasted Chrumpet with Smoked Salmon & Chive Cream Cheese
我好鐘意食smoke salmon, 真係好厚肉, 好香, 有少少油但唔膩, cream cheese略嫌淡左少少

Signature Crabmeat & Prawn Salad Burger
呢個crabmeat & prawn 真材實料, 比個short rib好食好多, 佢用既dressing好滑, 蝦好爽口, 真心覺得呢個係the best!

Mont Blance Coupe
我都係個好愛粟子甜品既人, 呢個唔太甜, 中間個一層脆脆~yum!! 上面個粒粟子就 =_=

其實, 我本身對Kaleidoscope有少少期望, 佢太watery, 而且個vanilla籽睇到但冇味.. 比我之前食過既法國餐廳輸好遠~

其他野...都係食左就算~冇咩impression
High tea set
1936 瀏覽
如其他食家所言, service一般~ honestly, 你比790+10% 一個set  得到既係咁既service, 都幾失望, why? 我地想叫個set, 示意左n次想order, 幾個waiter 望到我地, 可能唔係呢個setion, 行開就算~ oh well~ no next time~