2014-07-20 8408 瀏覽
有天朋友女友生日,佢走左買左個蛋糕。睇到個盒已經吾野小了。很小見到的。打開後見到更加得意,有如天使蛋糕般白滑既餅身及外層幼白o既忌廉加上3條很粉色的手挽彩色綿花糖。最底外邊有一粒粒襯番手挽既珠珠。份外別緻,完全冇得輸。切下去後分別為紫(香芋) , 紅(士多啤梨) , 綠(奇異果) , 橙(香桃) , 啡(層脆餅底) , 分明得很,徐左香芋冇生果外,其他層都有生果容,很FRESH的。不過我不喜歡面的忌廉,不過真的柔滑香軟,不過其他人好正好正。成個蛋糕都不太甜。合到好處。見到朋友既女朋友很開心,便問我朋友幾$個,想女人生日買個俾佢,聽完之後我都標汗。跟著我就同我朋友講:「多謝,慳我了」。
外賣自取