好adhoc 即日約了個客在中環食下午餐 係中環平日high tea 和週末根本一樣 出名的都已經是Fully booked 所以經秘書介紹 決定去冇得預約的 Le salon de the de Joel Robuchon碰碰運氣 一去到見到有一兩張吉枱 以為可以立即入坐 點知原來仲要等 足足等左10分鐘 才安排到就坐 好彩個客仲未到叫了個 high tea set 價錢和一般酒店high tea 差不多 仲要單叫茶水 anyway都叫了個pepper mint tea 紅色方形的茶壺 十分敍手 女仕會覺得吃力 冲出來的茶 有新鮮的薄荷味 非常醒精侍應有禮貌 不過比較慢手慢腳 坐了15-20分鐘才上到個set總體上 ok 可能女仕會覺得比較普通 而且甜食比較少 反而設計多適合男仕的咸㸃 和造型簡單 沒有英式下午茶的少女風味. 一共有三層 由下以上咁食 低層有焦糖杏仁朱古力餅 幾香味 又有果凍杯 超多mousse 食完有d內疚 又係時候放工做運動中層有個公司漢堡 不過一般 好似放得太耐而凍了的感覺 個蟹肉糕點就好味好多最上層係金黃色的鬆餅 配合士多啤梨醬 甜得黎又唔覺得濟環境一般 人

一共有三層 由下以上咁食

最上層係金黃色的鬆餅 配合士多啤梨醬 甜得黎又唔覺得濟

環境一般 人來人往 不過沒有訂位情況下 都算是一個比較好既選擇