2014-12-03 7372 瀏覽
Direct manager 今日last day, 私人請了我食散水餅,應該係我食過最好味既cake!!!!!Rose Cake(左),名如其形,紅色的半球體,非常鮮色奪目,甚至是覺得紅到有D驚,面頭鋪上金箔,好有貴氣XD一咬落去,外層的玫瑰慕斯味道比想像中的更強,而且原來有多層口感!!!!第一層,係面頭濃烈的玫瑰香,但唔會太甜,第二層,有好香滑既雲尼拿慕斯同荔枝果肉,味道上好有層次。重點係香而不太甜!!!!Earl Grey Tea Cake(右),如果同Rose Cake相比,會略略失色,但都係好好味,只係因爲前者超班水準lol個人覺得伯爵茶味唔係好夠濃,而且味道略甜。但中間的雲尼拿慕斯做得好香滑,冰凍又幼滑既口感,其實有少少似食雪糕。底層有朱古力脆脆,口感幾好,但唔夠特別。
應該係我食過最好味既cake!!!!!
Rose Cake(左)Earl Grey Tea Cake(右)
甚至是覺得紅到有D驚,面頭鋪上金箔,好有貴氣XD
一咬落去,外層的玫瑰慕斯味道比想像中的更強,而且原來
有多層口感!!!!第一層,係面頭濃烈的玫瑰香,但唔會太甜,
第二層,有好香滑既雲尼拿慕斯同荔枝果肉,味道上好有層次。
重點係香而不太甜!!!!

但都係好好味,只係因爲前者超班水準lol
脆脆,口感幾好,但唔夠特別。
2014-12-02
外賣送餐