2016-01-28 813 瀏覽
又來到每月25日既紀念日慶祝,睇食評做足功課,最後揀左la casa,貪呢度環境舒服有氣氛,食物又靚又好味餐廳位於大廈9樓,座位不多,燈光昏暗,播著英文歌,頗有情調,很適合情侶慶祝用餐呢!今晚set dinner 4款main course都很吸引,選了又選,終於選好了侍應先為我們送上餐前法包,配上黑醋及檻欖油。分別有百吉包,黑芝麻法包及餅乾條,三款都很新鮮。黑芝麻法包外脆內綿,充滿黑芝麻香,亦能咬到每粒粒既芝麻碎意大利風乾火腩肉水牛芝士車厘茄火箭菜沙律風乾火腩肉肉味濃郁帶咸香,仲有煙un軟綿既水牛芝士同爽脆既火箭菜,簡單伴以檻欖油吃已經非常美味煙三文魚燒椏枝竹巴馬臣芝士車厘茄沙律椏枝竹唔係度度可以食到,稀有且格價昂貴,見到呢個沙律有椏枝竹太開心喇!椏枝竹帶有獨特既味道,燒過後更加滋味啊煙三文魚肉厚不會過咸,配上沙律菜及特製香草醬,清新開胃!煙肉椰菜忌廉湯煙肉椰菜忌廉一同打碎煮成,質感濃稠creamy,煙肉與椰菜味道十分融洽,味道討好不忘一提,侍應每上一道菜都會輕聲細心講解,感覺親切舒服美國豬架配燒薯炒菠菜及洋蔥醬 $298豬架豬味濃郁,剛巧熟不鞋也不會過腍,兩面煎至金黃香口,配以頂層
餐前法包
黑芝麻法包外脆內綿,充滿黑芝麻香,亦能咬到每粒粒既芝麻碎

煙三文魚燒椏枝竹巴馬臣芝士沙律
煙三文魚燒椏枝竹巴馬臣芝士車厘茄沙律

煙三文魚肉厚不會過咸,配上沙律菜及特製香草醬,清新開胃!
煙肉椰菜忌廉湯

不忘一提,侍應每上一道菜都會輕聲細心講解,感覺親切舒服
美國豬架配燒薯炒菠菜及洋蔥醬
美國豬架配燒薯炒菠菜及洋蔥醬 $298
豬架豬味濃郁,剛巧熟不鞋也不會過腍,兩面煎至金黃香口,配以頂層特製洋蔥醬,甜甜的味道十分討人歡喜,味道叫人難忘
紅酒澮牛臉頰配法邊豆及薯蓉
紅酒澮牛臉頰配法邊豆及薯蓉 $328
紅酒與牛肉一向都是好拍檔!配上質感嫩滑,膠原豐富既牛臉頰當然
好味啊,加埋脆嫩既法邊豆,滑溜帶牛油香既薯蓉,味道與口感都富有層次
Panna Cotta
甜品係滑滑既Panna Cotta,灑上脆卜卜既金寶碎,以mix berries 作點綴,為我地呢個滿足既紀念日晚餐畫上完美句號

餐前法包
煙三文魚燒椏枝竹巴馬臣芝士沙律