2014-10-10 4631 瀏覽
行開IFC有少少想食下午茶, 所以就入咗嚟Greyhound食嘢la~芝士火腿三文治Chef烘到D三文治外脆內軟, 口感非常之好!!! 而且一D都唔吝嗇, 面包底面都搽足牛油先去烘, 面包充滿牛油味, 好香好好食~中間D cheese熔得啱啱好, 好正! 但有少少可惜就火腿比較少, 攪到淨係食到芝士味~而薯條方面就唔多脆~希望chef可以加多少少火腿係個三文治度, 而薯條就要炸得脆身D, 咁就perfect la!!!椰子千層忌廉蛋糕呢個千層忌廉蛋糕幼滑而不膩, 令人越食越想食~加上椰子肉好新鮮好好味~但我之前有試過Greyhound嘅芒果千層忌廉蛋糕, 相對起嚟, 芒千層忌廉蛋糕比椰子千層忌廉蛋糕嘅味道更match, 更好味!!!Fruity Shaky YogurtFruity Shaky Yogurt集合咗橙, 波羅, 香蕉,apple同yogurt嘅飲品~味道甜甜酸酸, 好tropical, 好開胃, 消暑一流!!!Oriental KissOriental Kiss係用咗guava juice同chinese plum嚟整, 味道都係甜甜酸酸, guava味較濃而帶有少少ch
芝士火腿三文治

Chef烘到D三文治外脆內軟, 口感非常之好!!!
但有少少可惜就火腿比較少, 攪到淨係食到芝士味
椰子千層忌廉蛋糕

呢個千層忌廉蛋糕幼滑而不膩, 令人越食越想食
~加上椰子肉好新鮮好好味

Oriental Kiss

Oriental Kiss係用咗guava juice同chinese plum嚟整, 味道都係甜甜酸酸, guava味較濃而帶有少少chinese plum嘅味道~雖然呢杯Oriental Kiss都好好味, 但對地我prefer Fruity Shaky Yogurt多D~
成個下午茶整體嚟講都好唔錯, 相信唔使幾耐又會嚟食過~
2014-10-09