2016-01-13 2065 瀏覽
好友極推介了好多次 難得放假 終於同港女媽去左tea tea。點了兩個下午茶餐。配埋飲品。原味窩夫配自製莓醬加朱古力雪糕。窩夫熱辣辣 蛋香好濃 一放在枱已經聞到。切落去軟熟 但外面帶有微脆 食落口 充滿濃濃蛋的香味 自製莓醬酸酸甜甜 食到粒粒果肉 和窩夫一齊食 perfect match! 配上的朱古力雪糕夠曬濃 忌廉打到好滑 整個甜品 都好有水準。肉醬焗薯蓉配沙律。薯蓉充滿牛油香味 好滑 入口即溶咁滯 絕對唔係薯蓉粉開水之作。配上微酸的肉醬 肉碎唔會太老 蕃茄汁香濃 配搭得好好。呢款沙律我第一次食 忘記了咩名堂。青蘋果酸mei mei 配上香脆又甜的合桃 和脹卜卜提子乾 成個沙律好refreshing 媽咪讚不絕口!另外還點了朋友力推的水牛城雞翼 食過翻尋味。雞翼炸到剛熟 入面的肉仲好嫩滑 外面的汁完全包裹著雞翼 酸酸 帶少少辣 好惹味 好香口。真後悔只叫了三隻。我飲了熱咖啡 媽咪要泡沫咖啡。咖啡香氣好濃 堅果味好重 酸甜甘味全部都好平衡 無得彈。返去真是要讚下我朋友 果然冇介紹錯 媽咪食得不知幾高興!

點了兩個下午茶餐。配埋飲品。

原味窩夫配自製莓醬加朱古力雪糕。

肉醬焗薯蓉配沙律。

返去真是要讚下我朋友 果然冇介紹錯 媽咪食得不知幾高興!
  • Waffle