2016-07-03 2606 瀏覽
上次表妹同家姐去完espuma, 同我講哩間的high tea 很不錯, 座立於中環M88高層, 可以遠眺小聖堂的位置, 食完TEA 先去藝穗會睇drama, 位置一流呀所以今日跟男友來個high tea, 不理佢愛不愛吃甜了如家姐所說, 這個地方真的唔錯, 是一個挺歐式設計的餐廳, 很喜歡他們型格的吧, 同埋地上有花紋的地磚, 好靚呀 下午茶來說, 這個價錢都合理, 比在 ICC 108樓食更好, 平靚正而且用上了透明e 形的亞加力做層架, 代表了公司的名字, hard sell 得黎都得覺得幾型, 唔怕佢入鏡甜品方面, 上枱時真的很驚喜, 他們拼得很colorful!! 望上去色彩很繽紛吸引而且跟男友不用爭食, 都是一式2 份, 可以隨心地吃 個人比較嗜甜, 他們有scone 跟是欣賞, 因為同時配有cream 跟士多啤梨醬, 而且鬆餅熱上很鬆脆那個紫薯泡芙亦有一層厚厚的紫薯cream, 真的一口紫薯溶化在口的感覺 他比較愛鹹點, 男仕個胃都可以滿足到, 有野菌酥盒、煙三文魚多士、雞尾酒蝦沙律及鮮果蛋沙律雞尾酒蝦沙律亦很大隻, 我覺得一隻有點不足啦見到隔離台叫了的花茶很吸
所以今日跟男友來個high tea, 不理佢愛不愛吃甜了
而且跟男友不用爭食, 都是一式2 份, 可以隨心地吃
雞尾酒蝦沙律亦很大隻, 我覺得一隻有點不足啦
雞尾酒蝦沙律
見到隔離台叫了的花茶很吸引呀, 忍唔住都叫了一個來 selfie一下

蜜桃柚子茉莉茶
我個得餐廳在材料上太重手, 有點過甜, 後來我加水可以一開四大杯, 感覺很便宜!
蜜桃柚子茉莉茶
caffe latte

他叫那杯latte , 不會太酸, 很有豆香, 是有D 質素既咖啡豆! 可以再encore!
2016-06-19