2017-01-07 369 瀏覽
朋友講近期中環有一間新嘅餐廳好特別,聽講有好多特別嘅菜式,例如手打拉麵,點心,小炒。之後朋友俾咗個電話我打去訂枱,一打去就有一個女士聽電話,我就話想Book晚上4位,之後我就問你地夜晚需唔需要訂位,佢就話夜晚會有位,之後佢就講D吾鹹吾水嘅中文,作為一間中式餐廳吾色講中文都吾緊要,我系電話度問佢有咩值得食,佢就話有個唔知咩雞、片皮鴨好食,之後我問佢呢兩個菜有咩特別啊?佢又唔識答,問佢英文又吾識答,之後我問多兩句佢就話好好食架,比我有一種好唔耐煩嘅感覺,最後都成功Book 左,之後本身就收線架啦,但我想問佢可唔可以安排啲比較安靜嘅位置,之後我就喂、喂,餵,只隱約聽見佢講「呢個客好煩呀」,唉......食物方面龍蝦飯不錯,蒜蓉味幾香👍之後叫左兩個湯麵,麵質同埋湯底都幾好,湯低夠濃👍之後叫咗兩個甜品,甜品比較特別精美不錯整體上都不過不失,點餐時候服務員都幾有禮貌,食物上也好特別,都會再去嘅,但下次直接去,唔訂位算。
食物方面龍蝦飯不錯,蒜蓉味幾香👍
之後叫左兩個湯麵,麵質同埋湯底都幾好,湯低夠濃👍
之後叫咗兩個甜品甜品比較特別精美不錯
2017-01-06