2016-01-07 1571 瀏覽
今日經過見翠華餐廳開翻喔,好耐無食呢度既海南雞飯喇,心思思想食,甘啱lunch time,一於食呢個喇。 翻新後環境變得更靚,增左好多美食,不過我系嚟食海南雞飯既,新野下次再試喇。服務態度真系麻麻地喇,個店員拎左杯凍水比我,問佢有無溫水,竟然當聽唔到,理都唔理我。影真嬲!今時今日咁既服務點得架!海南雞飯味道一D都無變仲系甘正,雞既份量好足,雞肉好鮮嫩好滑火喉又啱啱好,雞皮好薄夠瘦身食起來唔會好漏。雞睇落去好淡色,但系好入味,配埋又香又軟既米飯,好食到唔識講,怪唔得我對佢情有獨鐘喇。個湯就麻麻地,我唔系幾鐘意。另外叫咗杯熱奶茶,茶香奶滑好地道。唔知系太餓定系太耐無食,食完仲有個飯都未夠飽咁,就點多個豬仔包。豬仔包睇落好普通,就系烤麵包再系上面塗層牛油,不過都好好食,食起就知道火候控制得好好,好鬆脆加埋奶油甜味,擦出美味既火花。
另外叫咗杯熱奶茶,茶香奶滑好地道。
2016-01-29