2015-08-23 901 瀏覽
每次都一定叫沙嗲汁撈油麵,餸通常都必叫包心魚肉卷,馬交魚肉同麻辣豬頸肉。有時就會叫青春魚肉腐皮卷同瑞士雞翼。我會比較少叫D本身多水份既餸例如係生菜同魷魚,因為唔想有太多水整淡左D美味既撈麵汁。附上一張相係同事叫既組合(生菜、魚蛋、冬菇撈茄汁米粉)跟據當時人既評語都感到佢覺得唔太好味。每次叫沙嗲汁因為覺得隻汁香得尼帶甜味,怕辣既朋友應該都食倒。試過一次加辣汁,雖然幾好味,但我個人食到馨晒,個心都熱埋,係好刺激的,我會推介鍾意食辣既朋友一試但我就食唔倒了。包心魚肉卷係類似切片日式魚蛋既樣子,不過係魚肉包住豬肉,口感同味道我都中意^^馬交魚肉就有點似打邊爐既魚滑(或生菜魚肉)咁既做法,形狀係不規則既條狀,絕對無魚腥味,口感竟還有些像墨魚丸(條)。麻辣豬頸肉其實無想像中咁辣,可能係因為俾甜甜既沙嗲汁中和左,但相當入味,而且肥瘦參半,屬好味之選。飲品方面,我會推介佢既無花果蜜,聽個名已經覺得特別,不過較甜。

2015-08-03
20 分鐘 (外賣自取)
  • 沙嗲汁撈油面
  • 包心魚肉卷,