2014-11-01 3459 瀏覽
話說我有個相當纏人的朋友,由於我地一齊係中環做野,所以佢好鍾意約我去食lunch 或者飲咖啡,今日我決定entertain佢,去左排呢間lunch長龍到爆,仲要係o個條又濕又臭嘅巷仔排隊,真係未入去時真的很難受~ 好彩今次我朋友排隊~ 哈哈我叫左呢個雞翼常餐,其實平時呢個餐係跟公仔麵,轉通粉竟然加左我4蚊!!! 但我那位朋友二話不說話好~ =_=" 嗚... 是但啦~ 反正我好鍾意食通粉~ 呢度嘅雞翼真係幾好食,瑞士汁完全醃入雞翼內,每隻雞翼一樣大小,肉質鮮嫩,雞翼全熟仲要肉質唔老,係好難做到,神級雞翼啊~ 通粉個質感軟硬適中,其實通粉可以有很多種,有坑紋,有外表光滑的,有長,有短~ 這裡有我喜歡的光滑的~ 長度適中~ 這裡的奄列也是不錯,切開後豐富的蛋汁流出來,麵包也好吃~ 只是沒有烘底係差啲~ 凍檸茶好喝~ 檸檬足夠,茶味也香~ 只是最後埋單要五十幾蚊,中環lunch嚟講合理,但係我個人認為有點貴lor~

凍檸茶好喝~ 檸檬足夠,茶味也香~
2014-10-27