2014-04-15 2139 瀏覽
今日下就食飯,本來大家想去飲茶,但怕要等位,突然有同事建議去瑞士。我以為係普通茶餐廳,點知去到見到條人龍,就知道唔簡單。長長既人龍驚要等好耐,不過唔洗十分鐘就有位,。依間冰室比人既感覺好乾淨,而且仲幾有以前既特色, 而且樓底幾高 可以舒舒服服咁食下野。坐低之後就即刻叫左個最出名既瑞士常餐,有瑞士雞翼麵,多士奄烈同飲品。其實價錢都偏貴嫁,不過係中環,係完全可以接受都唔算太過份,叫左餐之後太約五分鐘後就到,果然係快,雞翼麵就黎先既,麵睇落差唔多有兩個,好大份,好彩我肚餓,唔係未必食得哂。另外雞翼有四隻,每隻都有好入味既瑞士汁。雖然浸係個面,但係個d瑞士汁都無沖走哂,而且個湯有埋佢既瑞士汁味,好好食,如果個面都吸到就真係更加正。