2015-03-16 1005 瀏覽
忙左成日約埋朋友一齊去中環Happy Hour兼食飯,食完飯意猶未盡,行行下經過斜路旁既玉葉甜品,不過舖頭旁既位置都已經坐滿,所以我地去放喺斜路上既摺枱摺櫈到坐低左,睇住手寫既餐牌,綠色的鐵皮檔,真係別有一番風味! 我地叫左海帶綠豆沙+紅豆沙+糖不甩。 呢到既糖不甩帶有微微既姜味,而且丸子正處於暖暖軟糯的狀態,撈埋花生碎、砂糖同椰絲,煙靭中夾雜香脆,有口感又好味,值得推介! 另外,我食既紅豆沙味道吾錯,略嫌稀左啲,勝左價錢相宜;至於朋友食既海帶綠豆沙佢遺覺得冇咩特別。。。背著斜路坐櫈,係會有啲搖搖欲墜既感覺,不過同時亦覺得好得意,因為坐喺斜路所望既景致又有別於平時行過斜路所望到既,所以大家不妨試下坐斜路嗰邊既櫈食野㗎~
糖水
我地叫左海帶綠豆沙+紅豆沙+糖不甩。

2015-02-09
$17 (宵夜)
  • 糖不甩