餐廳: 添好運點心專門店
資訊:

2016-06-14 2108 瀏覽
呢間店都幾好穩,我係睇咗人地嘅推薦先至想來試下嘅,大話話都係米其林一星吖,應該都唔會差得去邊嘅酥皮叉燒包,一上檯嗰陣我真係以為係菠蘿油添,真係好似吖,上面嘅一層酥皮真係幾酥脆下,裡邊嘅叉燒餡都幾多下,甜同咸味適中,唔會甜到滯又不會無味,不愧係招牌吖!蘿蔔糕真係蘿蔔糕來加,依家出邊賣嘅蘿蔔糕大部分都係糕邊有蘿蔔加,不過呢度嘅蘿蔔糕真係蘿蔔好好好多吖,裡邊仲有好多臘肉粒之類嘅,好香吖,就為咗蘿蔔糕我覺得就應該多來幾次添好運先得!桂花糕我係見到隔離檯叫咗我先至叫嘅,睇起身真係好靚啊,晶瑩剔透,裡邊d枸杞同桂花襯住透明嘅糕成個啫喱咁,真係見到都唔捨得食吖。
蘿蔔糕
黃沙豬潤腸
糯米雞
桂花糕
酥皮叉燒包
2016-05-22
$60 (早餐)
蘿蔔糕
酥皮叉燒包