2015-12-15 2351 瀏覽
同家人慶祝生日,選了呢間比較特別既東歐餐廳。走進餐廳,由窗簾、枱櫈以至餐具,富有濃烈既東歐色彩,令我地好似去咗東歐一樣。侍應係一家人,後生嗰D係店主的仔女,外國人面孔,竟然識講廣東話,好有親切感。食物選擇也很特別。俄國雜錦沙律唔係一碟上,而係好似用一個碗倒模出來似的,味道清新怡人。芝士多士既面頭有D燶燶地,十分可口。羊肉中一D都唔羶,但太大舊,一啖咬落去感覺太多肉,如做到印尼羊肉沙嗲咁細細串,應該會燒得更野味,更易入口。鴨肉盅既鴨肉太硬,老人家咬唔到,唔得。今日既亮點竟然係豬手,外皮看起來好似好肥,但其實內裏既豬肉非常嫩滑,又好juicy,我地食唔晒件豬手,仲打包返屋企,第二晚蒸熱送飯都好好味,真係要俾個「讚」呢件豬手呢!
同家人慶祝生日,選了呢間比較特別既東歐餐廳。
2015-05-30
  • 豬手