2015-05-18 1794 瀏覽
又黎到中環,當然係揀和民食啦,價錢係中環黎講真係平民價!我地等左大約5到10分鐘就已經有位,真係比想象既黎得快,沿路行入去都會不斷聽到待應用日文嗌歡迎光臨,果然係日本餐廳,總係會比到人好有禮貌既感覺。雖然餐牌上選擇好多,但作為常客,我地會快手就嗌左個石鍋鮭魚親子飯同埋石鍋咖哩肉醬飯。例牌前菜都係類似韓式既粉絲,味道酸酸甜甜食完真係開胃。前菜都未食完正餐就上啦!先講下石鍋鮭魚親子飯,鐘意食三文魚飯既,依道菜就唔會令你失望啦,都係一般三文魚飯既水平以上,但重點係,話明「親子」,咁「子」呢?真係食完到搵唔到一粒魚子啊!依道三文魚飯,有沙律係面,比一般只有鼓油做醬汁既口感同味道都黎得更特別,加上係石鍋我等左陣先撈所以都食到飯焦。之後係石鍋咖哩肉醬飯,依個配搭都幾特別,先係辣既咖哩同酸既肉醬食起黎味道比想像中配合,雖然蕃茄都佔好多,但咖哩味並無因此而失色,總括都係中上。大家不妨試下!
又黎到中環,當然係揀和民食啦,價錢係中環黎講真係平民價!
大家不妨試下!
2015-03-06