2015-10-26 6505 瀏覽
中環萬宜小南國服務差得很。 首先,落單時要係個滙豐咭大閘蟹餐的頭盤𢵧兩樣,負責訂枱的朋友問九個人有四碟,有四款,每樣一碟,部長話唔得,四碟都只可𢵧兩款。咁朋友就放個餐牌上轉盤叫我哋𢵧,我只答了一句話我無所謂,叫訂枱個朋友𢵧,跟住個部長就好晦氣咁話,你哋唔𢵧我落唔到單。 九個人,開咗壼普洱茶,叫開多壼香片又叫幾次。 九個人,第一盤大閘蟹上十三隻,之後隔好耐再上五隻?點解唔九隻九隻上?或者一次過十八隻?個鍋唔夠大蒸晒十八隻?真係唔知喎! 其實九人坐十二人枱好鬆動,做乜係都要係我個位上菜,上菜呀姐多次差點批踭我個頭,我要不停閃開,其實隔兩張櫈無人坐,你去嗰度上會好好多,枱與枱又離好遠,大條路比你行過去。 個阿姐收食完蟹的碟,點知係我櫈後不小心倒了一地蟹殼,佢執起個碟,然後一地蟹殼到我哋走都無人清理。 入主題,食兩隻公(聽講九月圓,十月尖)都無白色膏。黃色膏亦不香。大閘蟹是這次聚餐主角,主菜令人失望。 炸黃魚好食,除了中間一大條骨之外,整條連小骨也能吃而且味道不錯,魚肉也不乾。 東坡肉也好吃,不過同一間食肆也有參差,好耐之前係呢度食過東坡肉係唔好食的,今次好食。

中環萬宜小南國服務差得很。

九個人,開咗壼普洱茶,叫開多壼香片又叫幾次。

• 小黃魚