2015-02-23 4656 瀏覽
情人節正日未能晚上出街慶祝, 同時又唔想食得太唔抵, 故選址大會堂的美心西餐廳食一個經濟一點, 但又有少量海景睇下的情人節午餐~~ 餐廳當天也有提供平日的menu, 睇唒成個menu後決定order兩個sets加一客火焰雪山落單冇耐, 待應送上熱辣辣的湯和餐包金必多湯:素翅雞絲火腿忌廉湯,入口香濃,不愧為招牌湯;餐包一如以往,夠熱夠軟熟主菜:什扒,有羊架豬扒雞扒煙肉司華力腸,份量足,一人一半一同分享,在情人節一齊食,應比一人一碟豆腐火腩更浪漫海鮮餐,有蝦球帶子魷魚青口三文魚龍利配薯菜,你一件我一件 ^u^食唒主菜, 係時候上甜品了~~ 侍應收搭餐枱, 為我們換上甜品碟後, 登登登登, 雪山來了!!火焰雪山:其實是焗蛋白蛋糕,上枱後侍應淋上酒再點火,再淋上朱古力醬,一個是兩人份量火焰雪山入面有朱古力同雲呢拿雪糕各一大球,生果及清蛋糕,配上外層挺身但軟滑的焗蛋白一齊食,滲出的酒香混合甜酸涷,以$80多元來說是超值!甜品後的餐飲 - 涷啡,有茶餐廳水準埋單300多元, 以這種環境, 食品質素來說, 滿足呢~~

落單冇耐, 待應送上熱辣辣的湯和餐包
金必多湯

主菜:
什扒
海鮮餐

火焰雪山

甜品後的餐飲 - 涷啡,有茶餐廳水準
涷啡
埋單300多元, 以這種環境, 食品質素來說, 滿足呢~~
題外話/補充資料: 訂位時可要求要坐窗口, 餐廳會盡量安排
2015-02-14
情人節