2015-04-03 8951 瀏覽
平時食中意食日本野嘅我,今次黎到大吉食放題,第一件事當然就係order刺身啦。我黎過呢間咁多次,到未試過漏單,我叫20件三文魚,佢真係比足20件我,而且件件厚切,唔係薄薄一塊。三文魚啖啖肉, 脂肪比例恰到好處, 固然好食,甜蝦同鮑魚仔亦非常新鮮,而我就用最原始正宗嘅食法品嚐,就係唔落半滴鼓油,細味海鮮嘅鮮味。果然,真係鮮味十足,蝦膏亦相當多,蝦肉晶瑩, 如果啲海鮮唔新鮮都唔會有咁靚嘅賣相, 所以呢度綱對咁晒中意食刺身嘅人!刺食之外, 佢地其實仲有好多野好好食, 例如芝麻雞翼, size雖然唔係好大隻, 但係炸得金黃, 食落口又有少少喊味, 我同我朋友都叫左好多隻黎食 (不過啩住食, 唔記得影相><)
2015-01-20