2012-06-26 143 瀏覽
好耐之前請屋企人黎呢到食飯。個次爸爸叫左本地牛同安格斯牛肉(第一次聽仲以為係牛扒XDDD)。爸爸話本地牛好好食,媽媽就中意num d既安格斯牛肉(可能因為佢無左2隻牙啦,哈哈)。而我就中意食個個響令同個老友鬼鬼,超好食。另外芝士狗(超贊),黑豚肉同埋綿花魚肚(對皮膚好D啊嘛^^)都好正。哥哥同阿嫂就中意食大筒蠔,桂花蚌同珊瑚蚌。我覺得好食過火鍋本色,不過就有點貴。太耐之前既事,都唔記得幾錢,不過我記得就好似係1200到啦 (超肉痛T^T)上星期因為媽媽手痛,唔想佢整飯咁我話出街食啦。咁ARM行過間野個時個經理派傳單比我地,最初我嫌貴,但佢同我地講佢地轉左任食,仲加左D日本野,連我最愛既壽司都有~爸爸媽媽又話無所謂,咁咪去食囉。上次我地叫左個喇沙鍋,所以今次我地叫左雙併鍋,爸爸同哥哥就食麻辣,我同媽媽就叫食日式蕃茄豬骨鍋。個經理叫我地試下個蕃茄湯,超好味,我仲同媽咪講話仲好味過你煲個D XDDD,媽媽打左我一下 =P因為係任食2個鐘,所以我地首先叫左勁多壽司,食完可以慢慢睇下電視消化下再食。之後我點左黑豚肉同響令,仲有D日式丸類。我幾中意個明太子魚餅,另外有個好好好細粒既豚肉雲吞。呢個真
好耐之前請屋企人黎呢到食飯。
爸爸話本地牛好好食,媽媽就中意num d既安格斯牛肉
(可能因為佢無左2隻牙啦,哈哈)。
而我就中意食個個響令同個老友鬼鬼,超好食。
哥哥同阿嫂就中意食大筒蠔,桂花蚌同珊瑚蚌。
我覺得好食過火鍋本色,不過就有點貴。

上星期因為媽媽手痛,唔想佢整飯咁我話出街食啦。
咁ARM行過間野個時個經理派傳單比我地,最初我嫌貴,
但佢同我地講佢地轉左任食,仲加左D日本野,
連我最愛既壽司都有~
爸爸媽媽又話無所謂,咁咪去食囉。

上次我地叫左個喇沙鍋,
所以今次我地叫左雙併鍋,爸爸同哥哥就食麻辣,
我同媽媽就叫食日式蕃茄豬骨鍋。

因為係任食2個鐘,所以我地首先叫左勁多壽司
食完可以慢慢睇下電視消化下再食。
之後我點左黑豚肉同響令,仲有D日式丸類。
我幾中意個明太子魚餅,另外有個好好好細粒既豚肉雲吞。
呢個真係好細,但係意想不到地好味,所以叫左超多 XDDD
另外有舊正正方方既野都OK,最搞笑既係魷魚卷。
佢係一條魚肉入面包住條魷魚。
我試緊個時,媽咪話比佢試下,我話好啊~~
我食左條魷魚之後先比佢食XDDD 媽媽扁咀超可愛~~
不過最後都叫番比佢食,呢個都唔錯的^^
另外椰菜雞肉卷同個福袋都係推介~~
我自己建意就係個福袋有甘耐就浸佢甘耐先食,
因為佢出面係付皮,吸晒D湯之後食真係好好食^^

爸爸個一邊,就變左2隻食肉獸-口-"""""
不過爸爸話雖然任食都食到隻差唔多好似安格斯既牛肉都算係咁啦,
不過始終唔夠之前個兩隻好食。
呢個時個經理唔知係咪聽到爸爸咁講,就埋黎同我地講話可以加$48食安格斯喎,原本爸爸想食本地牛架,不過好似話依家D本地牛唔靚所以暫時無住,
咁最後就加左2碟安仔比爸爸囉~~

可能因為係平日啦,個晚得5張台到,
個經理話其實睇反情況,如果無咩必要都唔洗一定2個鐘就叫你走既,
所以我地LAST 左ORDER,慢慢嘆埋杯雪糕,睇埋個電視先至返屋企~~~
埋單都係800幾蚊到,比起之前真係平左好多~~ (贊)

另外我覺得要讚一讚呢到既服務態度,
我仲以為係打邊爐既地方一定無SERVICE,
但係我覺得佢地D SERVICE 真係好好喎。
我留COMMENT 之前睇到有個唔太好既COMMENT,
我唔係明星,但我睇到既個個都好有禮貌同埋好友善丫~~
而且上台野食都好快無咩問題~
可能係有D誤會卦,唔知啦~

ANYWAY~~~ 我覺得爸爸媽媽食得開心就係最好~~
所以呢到係唔錯既~~^^

(純粹個人意見)
2012-06-11
  • 本地牛,安格斯牛肉,日式蕃茄豬骨鍋,響令,明太子魚餅,豚肉雲吞,老友鬼鬼,年糕福袋,大筒蠔,桂花蚌,珊瑚蚌,芝士狗