2012-04-14 15 瀏覽
由於小妹上個月生日,最親愛既朋友仔決定同我食飯慶生~再次再次特別鳴謝我最愛既大學同學仔~~大家只係神神秘秘咁帶我係上環慢慢行冇諗過原來寧靜既上環會別有洞天,結果係去左一間so cozy 既serenade 一來到大家就決定要支 house wine享受下~環境浪漫氣氛良好.酒不醉人人自醉嘛 之後就開始極級享受既美食之旅~老闆仲好好人咁主動問我地有咩想食仲推介佢地既招牌 seafood platter ~有咁好人斯文又靘仔既老細~ 女士們既我地當然就等老闆幫我地決定啦~呢個象拔蚌刺生簡直係鮮甜可口.可遇不可求!老闆話係即日新鮮運到 – 果種爽口程度完全係yummy yummy~再來個seafood platter 有本人最喜歡吃既澳洲水晶蟹!!蟹膏比秋天食到既大閘蟹黃油蟹仲要多幾倍!!! 不停encore 再encore 哈哈之後有龍蝦湯面包同三文魚沙律~~ 值得一讚既係一流龍蝦湯精華濃郁但不肥膩.等你留番 capacity for main dishes~~~再來係拓牌菜 ---- Grilled Australian Kobe Beef M9 & 羊架一世人.真係絕對要食一次澳洲和牛

由於小妹上個月生日,最親愛既朋友仔決定同我食飯慶生~
再次再次特別鳴謝我最愛既大學同學仔~~

大家只係神神秘秘咁帶我係上環慢慢行
一來到大家就決定要支 house wine享受下~
環境浪漫氣氛良好.酒不醉人人自醉嘛
之後就開始極級享受既美食之旅~

老闆仲好好人咁主動問我地有咩想食
仲推介佢地既招牌 seafood platter ~
呢個象拔蚌刺生簡直係鮮甜可口.可遇不可求!
之後有龍蝦湯面包同三文魚沙律~~ 值得一讚既係一流龍蝦湯

一世人.真係絕對要食一次澳洲和牛! 同我係神戶食果種口感唔同
不過入口即溶既魅力會令你一試再試~~~~~~~~~~ 完全係即晚既精髓!
果種餘香韻味令我一個月後都繼續回味.必叫呀!
跟住大家就傾下計再繼續 enjoy the wonderful night ~
環境舒適服務週到你根本都唔會想離開~

消化一輪後就到我本人既最愛 ------- dessert menu pls~
由於小妹實在係太喜歡吃.所以決定將減肥大計再押後多少少..
3個甜品分別係 ---- 心太軟.Sorbet and cream burlee~
其實我好鍾意食sorbet所以去親decent 既西餐廳我都會叫來試一試~
呢個就中正下懷啦~~ 甜酸交纏在口中溶化既感覺係最完美~~
心太軟亦值得一讚!! 食得出Vanilla seed 係香甜.非 movenpick 之流可比~
Cream burlee 當然亦沒有失望~ 成功為我幸福既晚上畫上完滿句號~

總括而言.是比soho 更上一層樓的地方~
若然已經去厭左al dente antiplasto等等等.呢度絕對係選擇~

Honestly, right persons need to be accommodate by right place~
Serenade would be the perfect place for a causal chat with fds or even first date~~
again --------------- Thanks my lovely fds for celebrating my bday in this wonderful restaurant~~ u guys r amazing *V*
2012-03-09
生日