2015-08-10 5491 瀏覽
又到一年二度嘅restaurant week, 襯住呢個機會約埋男朋友去試平時覺得貴貴地, 又唔肯得貴得來有無價值嘅餐廳! 今次揀左私房菜林立嘅柏廷坊, 位於9樓嘅club chow!由於之前已做定功課, 所以一坐落已經可以立即點菜, 相信因為restaurant week 嘅關係, 餐廳都幾爆, 等左一陣先有人落單, 不過落單後, 好快有人奉上二杯香檳, 我點左雜茶沙律, 最欣賞係佢安排沙律汁另上, 有時食沙律都係想清清地, 真係唔想俾D油淋淋嘅沙律汁”污染”左我份沙律, 主菜我點左Grilled NZ Lamb Chop with Lamb Glaze, 羊架厚薄大小適中,無太熟過韌, 同”騷”味, 伴碟嘅薯蓉食到有一粒粒薯仔, 唔係用粉開, 而男朋友點嘅Grilled US Pork Chop with Crunchy Spring Salad, 不過不失, 無咩驚喜!最後, 來個mini dessert platter, 4款當中我最鍾意Brownie 外脆內軟, 今次餐廳安排4款甜品, 每款細細件,令到來restaurant week 嘅客人可以試真D餐廳嘅菜式, 埋單$19
最後, 來個mini dessert platter, 4款當中我最鍾意Brownie 外脆內軟, 今次餐廳安排4款甜品, 每款細細件,令到來restaurant week 嘅客人可以試真D餐廳嘅菜式, 埋單$198+10% per person, 沒有大驚喜, 但$198 有酒, 有前菜, 主菜, 甜品, 咖啡/茶, 勝價比實在高!
2015-08-09