2013-08-25 841 瀏覽
週末與好朋友晚餐同傾計飲野,揀咗間 fusion 意式餐廳來個新嚐試。食物有驚喜海參芝麻醬沙律呢個配搭食起上黎幾清新,沙律菜夠新鮮煙三文魚凱薩沙律煙三文魚不會太咸,沙律醬份量剛好,蔬菜爽脆海鮮青咖哩蝴蝶粉蝴蝶粉是我至愛,爽身不會煮得太腍,大蝦好彈牙,配上青咖哩,整體來說好野味,有水準,但略略嫌辣咗少少,因為我食唔到太辣架風乾火腿茄子pizza呢度既 pizza,係薄 pizza 黎的,好脆而且裡面既料好足,而且份量足,我地合幾人之力先食得晒松露野菌意大利飯好出色的一道,risotto 意大利飯,忌廉汁非常讚,香滑且份量十足,野菌香味濃郁。再加上黑松露醬,將整碟 risotto 嘅靈魂帶了出黎明太子龍利柳蝦卷簡單好味,食材新鮮Dessert / Cocktail黑松露朱古力 mousse cake / lemon cheese cake / Cocktail with Litchi favour (唔記得叫咩名)Menu一 d 都唔貴,妤抵食呀食物與賣相睇得出花過心思。廚師出菜快手,但一D都唔馬虎,雖然個場細細地,但食物招呼尚算係滿意嘅。呢間嘢值得推介。所以值得我寫的第一篇食評!總括而言

海參芝麻醬沙律
呢個配搭食起上黎幾清新,沙律菜夠新鮮

煙三文魚凱薩沙律
煙三文魚不會太咸,沙律醬份量剛好,蔬菜爽脆

我地合幾人之力先食得晒

簡單好味,食材新鮮

Menu
一 d 都唔貴,妤抵食呀

總括而言,呢間舖d食物有水準,有誠意,特別係男店長有心地問我地意見,值得 encore ar!!
題外話/補充資料: 悠閒輕鬆餐廳酒吧 -- 餐廳除了用膳外,亦是飲野傾計或 happy hour 好去處。 有多款手調 cocktail 任君選擇。可惜位置有限,最好預先訂坐。
2013-08-17