今日同男朋友去左呢間位於上環永和街既119 plus韓國餐廳!之前睇左running man知道有一個鐵鎚炸醬面,睇到咀lam lam😋😋😋😋個地址都唔算難搵,但因為好少去上環,所以都搵左少少時間😅 入到去其實同我想像中有少少出入😂多數去開既韓式餐廳都會有oppa😂但今次原來係香港人打理!不過唔緊要啦(有oppa只係bonus😂😂😂)我地係黎食野既!其實呢度既裝飾都幾特別,係採用韓國消防既題材黎做 我地一共嗌左三樣野:鐵鎚海鮮意大利飯,甜筒炸雞,同埋五花肉包菜😋 我無諗過個海鮮飯會咁大😅開始擔心會食唔晒 一見到個鎚就即刻拎黎扑😂都幾好玩,但扑既時候都feel到個皮應該會好厚😧💦好啦!玩完就開始食野啦!呢個飯份量真係好充足,其實2-3人都食到,而且超級creamy! 😋😋芝士味超濃郁!好好味!我比90分👍🏻👍🏻👍🏻✨不過個面包皮真係太厚,食完會好飽食唔到其他🙈我地食左兩三塊就無食 我真係好鐘意食炸雞❤️❤️❤️入面仲有少少甜薯,好sweet!但我唔太鐘意個cream仲可以配合呢個芝士醬!(我懷疑呢個醬同海鮮飯係同一個醬🤔🤔🤔) 最後就係呢個五花肉包菜🙄🙄 我每次食韓國燒烤都勁鐘意

鐵鎚海鮮意大利飯

甜筒炸雞

五花肉包菜

最後就係呢個五花肉包菜🙄🙄 我每次食韓國燒烤都勁鐘意食菜,所有肉再加菜同其他配料一齊食真係好滋味❤️❤️❤️但呢個有少少失望,五花肉有d'鞋',又有少少凍左,配菜又少,最重要係菜先得幾塊💦😧食晒d菜都仲有勁多肉

不過整體黎講都算唔錯,有機會會再試下個炸醬面!
2016-01-05
用餐優惠