正顯示第 115
三文魚頭湯
x
全部刪除
APR 24

...皇小廚} ———————————————— 最近好似成日都打邊爐, 唔知大家會唔會睇到悶😂不過呢一間我真係要happy share俾大家! 呢間位於長沙灣嘅邊爐,並唔係放題任食, 而佢嘅食物質素相當之唔錯!,基本上叫嘅所有嘢食都好滿意😆 🔸 鮮茄豆腐三文魚頭湯底 $128 湯底有成大個三文魚頭連魚鮫, 連埋鮮茄同豆腐一齊煲, 好入味, 成個魚頭俾我清曬😍 同埋唔知點解呢個湯底好似煲到最後都唔會話好油嘅感覺🧐 🔸 本地特級手切肥牛(小) $198 兩個人食一份細嘅肥牛就啱啱好, 肥牛油花...
FEB 24

其實元氣間間質素都差唔多好味嗰款食物就好味唔好味嘅就唔好食 三文魚頭湯非常差,應該我之前同事嗰個係好彩所以先會好味同埋有肉食 而家就係得幾嚿皮仔其他嘢都正常發揮,帶子好味,一如以往 赤蝦刺身,$29.3隻正常發揮 珍寶帶子唔記得咗幾多錢一件我嗌咗兩件兩balloon蟹肉蟹膏手卷係極少蟹肉而且原來入面係蟹肉沙律,好多沙律醬 唔知以為呢個係cheap cheap手卷呢個又薄又難食嘅燒魚 係鯛魚嚟嘅,唔抵食chopstick 其他嘢都不過不失,元氣嘅體驗都係咁樣
JAN 24

質素非常參差,朋友嗰碗就好多了,見到佢多了我先嗌,點知我個碗好少😫😫😫其他嘢都正常發揮,個人認為帶子壽司比帶子刺身抵食好多,刺身$29得兩粒,一隻帆立貝,其實個份量都一樣咁多,而且好似好味啲新鮮啲lol我嗰碗三文魚頭湯冇咩肉得啲油,同事嗌嗰碗靚過我10倍,佢幾舊都係肉ghostghost同人唔同命!熱辣辣嘅心太軟又幾好味喎chopstick海膽壽司正常發揮啦,芥辣八爪魚小食好味!好味過正常🥰 蒸蛋我嗌咗兩碗好好味!性價比高 整體而言速度快,服務質素OK
海鮮野菜天婦羅
刺身
0分鐘 (堂食)
2024-01-06
紀念日
JAN 24

過試用期去和家人慶祝 叫了個貝類刺身,好爽口新鮮! 還有炸野菜天婦羅,份量相當多,一大碟,幾新奇,第一次食咁多菜的天婦羅。 牛仔骨石頭飯? 牛仔骨好甜好好食 之後就係魷魚筒,切件大大件不過有d韌! 最後就係三文魚頭湯,好鮮味呀,唔食魚🐟的我也喜歡😍
每人約$1300
JAN 24

...料有質素🫶🏼 10 款壽司已經師傅預先調味 魷魚 | 深海池魚 | 鯖魚昆布漬 赤貝 | 金目鯛 | 赤身 大拖羅 | 三文魚籽 | 海膽 | 玉子 特別欣賞鯖魚加上甜昆布再放一片香葉點綴, 食落甜鹹平均好味特別。 🍲最後嘅味噌湯係十分足料嘅三文魚頭湯,鮮美可口。 抹茶夾餅由抹茶、紅豆、麻糬三合為一, 抹茶濃郁,紅豆有咬口加埋上下夾層麻糬, 咬落冰凍煙韌,係一款食完心都甜埋嘅美滿終結。 🔖整體屬於貨真價實嘅難得中上環少有嘅親民壽司經驗店, 位置方便,同時又有其他壽司鍋物選擇。 店員...
JAN 24

...約咗屋企人去咗牛頭角呢間日本餐廳度食lunch。打開餐牌,見到都有好多選擇,望落感覺唔錯。我哋一日點左一個主食,首先係呢個宇鮨刺身丼,呢個刺身丼飯好豐富呀,入面有三文魚、帶子、蝦、吞拿魚等,新鮮又肥美,跟餐仲有麵豉湯同埋前菜。 另外點咗呢個三文魚頭鍋,三文魚頭湯落咗好多食材,有大大塊嘅三文魚頭,入面有好多脂肪,令到煲湯好濃郁,仲有啲三文魚肉,加埋娃娃菜、芋絲、香菇等配料,冬天食都好熱辣辣嘅湯煲真係好正呀。
檢視所有留言 ()
25分鐘 (堂食)
2023-12-25
平安夜
是次消費
每人約$180 (晚餐)
JAN 24

...就到👌 呢度要用QR CODE 落單,綠茶自己沖,想濃D落幾多都得 點左腐皮蟹子沙律壽司 (兒時既味道,好多料,有粟米蟹柳) 北極貝壽司,腐皮壽司,玉子壽司,花之卷,三文魚壽司,等等 花之卷好多蟹子,多到滿瀉,encore叫多左幾舊😋🍣🍣 三文魚頭湯麻麻地。。冇咩味道。。 反而刺身就好新鮮,尤其三文魚腩刺身! 兩個人總共食左3百幾蚊,非常滿足😄 📍餐廳: 元気寿司 地址: 青衣青敬路31-33號青衣城2 2樓228號舖
DEC 23

...們面前,令人驚喜。海膽手卷 最愛的橙黃色的海膽,散發著甘甜的香氣,質感細膩肥厚,入口即溶。紫菜脆脆的口感包裹著白飯,一起放入口中,絕對是味蕾的享受。明太子玉子 咸咸的明太子帶點蛋香味,很鮮味。三文魚腩壽司 肥美又新鮮的三文魚腩,入口即溶,魚油味濃郁。三文魚頭湯 服務員很貼人的給我們兩隻小碗,魚湯份量很大,湯很鮮甜枝豆 淡淡茶豆香味,灼煮後呈現出鮮艷綠色,味道顯著。隼鮮丼 整個丼飯鋪滿了三文魚,玉子,赤蝦,吞拿魚蓉,三文魚籽,海膽,刺身十分新鮮,搭配著醋飯,非常滋味 隼列車先童餐B 很可愛的兒童...
檢視所有留言 ()
30分鐘 (堂食)
OCT 23

...pp拎飛都等半個鐘ghost等咗好耐勁肚餓本身已經遲出 好在今次啲食物冇上次等得咁耐蒸蛋熱辣辣好味,忍唔住嗌咗兩🥰蠔壽司Juicy唔錯 其實帆立貝壽司好似比帶子刺身抵?赤蝦壽司,好味新鮮。 不過唔會好甜 帶子方面食過壽司郎嘅話呢度嘅真係比下去,鮮味弱啲chopstick今次嘅三文魚頭湯粥料啲喎!有兩大嚿魚頭塊smileheart呢個手卷都非常足料,打開睇吓都充滿東西,雖然有部份係沙律醬撈,但係蟹肉都好明顯出現㗎lol
檢視所有留言 ()
25分鐘 (堂食)
SEP 23

等咗四五個字左右chopstick唔知點解嗌啲嘢食好耐先嚟,三四個字之後都未嚟任何刺身壽司😫餓死我哋,但係好似真係吹佢都冇用yuk其實想食壽司郎,你知㗎啦,星期日肯定等一個鐘,但係我哋好肚餓就轉食元氣!一睇圖就知個質素有分別性價比會比壽司郎大,蟹柳係鋼硬的粉🤣三文魚頭湯就好正love呢幾件壽司都正常發揮smile三文魚就薄切嘅唔值得嗌大滿足sad軟殼蟹壽司新鮮炸起OK滿足 咁多年來每次嚟都最鍾意嗌蒸蛋!今次嗌蟹肉蟹膏蒸蛋貴$3 , OK唔錯,暖笠笠有蛋味tongue
AUG 23

...到,聽到員工們的對話,說新來的手勢奇差「d手卷唔見得人」 今次連銀會員八折,午市竟然都不用攞飛。坐低隔籬枱猶豫咗好耐終於問員工邊度有午市定食,員工告知這分店沒有做午巿套餐。 點了十數碟壽司 炸蝦卷是鬆散的,凍的 三文魚腩不肥美,色水似普通三文魚 連三文魚頭湯淡如水,自己加壽司豉油落去提鮮 手卷(冇影到)真係好肉酸 再咁落去呢間分店應該做不下去 尤其壽司x嚟緊喺附近開分店 Ps. 炮台山分店質素比這間好很多
APR 23

...08 沙律分量比起小編預期中大好多🫢刺身有八爪魚、三文魚、吞拿魚、三文魚籽等,沙律菜亦都好新鮮🥳 足夠3-4人分享👍🏻 - 🍣超級龍卷風 $98 呢個卷物有炸蝦、鰻魚和芝士💕 炸蝦非常之脆身唔會好厚粉🥳 配搭埋芝士真係好好味啊❗️ - 🍲三文魚頭湯鍋 $138 呢個有驚喜,好大個三文魚頭,湯底呈現奶白色,非常入味🙆🏻‍♀️ 湯鍋入面仲有金菇、豆腐、娃娃菜等等,非常豐富蛋白質,減肥之選🥳💕 - 📍 古今二 尖沙咀彌敦道100號The ONE 5樓502號舖 - 環境:🌸🌸🌸🌸...
2023-04-13
是次消費
每人約$250 (晚餐)
APR 23

...好好味,湯被烏冬吸收好味道 烏冬十分彈牙爽滑,肥牛好食嫩滑海膽軍艦 $38 紫菜夠脆海膽味道濃厚甘甜 入口嫩滑三文魚壽司 三文魚新鮮肥美,魚脂甘香炸蝦 大大隻蝦來到金黃色,第一口咬落去又熱又脆 中間非常嫩滑彈牙三文魚頭麵豉湯 $16 打開蓋個湯香氣四溢 三文魚頭湯味道濃郁,湯味鮮甜唔肥膩 店員服務友善很好,食物亦都美味多元化 📍隼Hayabusa Sushi (九龍灣) 宏照道38號企業廣場5期Megabox9樓25號舖
APR 23

...一客一共四件 魚餅入邊係海膽餡 👅雞軟骨餃子 一客有六件雞軟骨餃子 煎到非常香脆 🤤 點埋柚子醬油食好好食 七味牛舌粒 牛舌同串燒非常唔同 好腍 加上洋蔥一齊炒 好入味🤓 野菜牛肉炒烏冬 牛肉嘅比例都幾多 烏冬加咗黑椒炒 好惹味🤭 三文魚頭湯 超級足料 有大大個三文魚頭 湯底呈現奶白色 🤤 湯入邊仲加咗蒟蒻 四個人share都夠😆 花 鳥 分別係雜果同菠蘿特飲 配上串燒食都真係幾爽🌟
MAR 23

今日收工好攰唔想煮飯啦!去咗附近新開嘅日本餐廳,食物質素唔錯,價錢又抵食,最重要當然係唔洗自己煮啦~ 鮭魚石狩鍋 三文魚頭鍋,鍋入邊係大大個三文魚頭,湯底鮮甜,上枱熱辣辣嘅!配菜有菇類同埋菜類,足料又健康! 雜錦魚生沙律 沙律好清新嘅,有鮮味十足嘅三文魚同吞拿魚等等,配酸酸地嘅醬汁一流! 雞串盒 海鮮唔係你杯茶嘅話,就可以試下佢哋嘅雞串盒,有唔同部位嘅燒雞肉同埋內臟,燒得啱啱好,香口惹味。 唔洗自己煮飯,食物質素唔錯,係一個唔錯嘅選擇!
Top
此網頁使用cookies給你提升最佳網站體驗。繼續瀏覽即表示你同意根據我們的私隱政策使用cookies