Asia Dining
全部刪除
2016-04-16
每人約HK$60
MAY 16

放工黎左個 FOOD COURT 試下,呢間小店不錯 ~~ 選擇都幾多 !! 今日試左個 HAWAII PIZZA !! 個 PIZZA 好脆身 ~~ 餡料亦都算多 ~~ 菠蘿沙樂美腸同粟米 ~~ 茄汁唔似係罐頭 ~~ 味道唔錯 !! 係覺得芝士唔太夠 ~~ 哈哈哈 !! 下次再試其他菜先得 !!
2016-04-25
是次消費
每人約HK$500 (晚餐)
APR 16

好友共聚, 氣氛很好, 服務貼心, 食物可謂無得彈! 老闆娘好傾又好人, 非常nice. 環境燈光舒適, 令人有放鬆嘅感覺. 食物有以下: 沙樂美腸田園沙律無花果乾柚子蜜黑醋汁 凱薩沙律 香煎法國鵝肝伴自家製雜莓汁 香煎珍寶帶子伴黑松露橄欖油 西班牙風乾火腿伴哈密瓜 半熟吞拿魚伴番茄沙沙汁 黑松露蘑菇湯 忌廉龍蝦湯 牛扒伴紫薯蓉 蒜香烤焗脆皮乳豬配黃金蘋果蓉 法式焗原條鯛魚伴檸檬洋蔥牛油汁 豆腐雪糕 朱古力心太軟 紅豆蓉綠茶蛋糕 法式焦糖燉蛋 提拉米蘇 沙樂美腸田園沙律無花果乾柚子蜜黑醋汁 沙...
燒魷魚柚子橄欖沙律
黑松露野菌意大利麵
煙燻火腿金蛋
APR 16

...id salad. $78 這個燒魷魚柚子橄欖沙律加入了柚子醬好清新,有最愛Olive 外,還有西蘭花、豆角和栗米。燒魷魚圈好厚肉,吃落煙軔彈牙,配合好甜和爽口三色椒,真是perfect match!Assorted sausage platter $128西班牙火腿拼盤包括十六個月白毛豬火腿,辣肉腸和沙樂美腸。多款的火腿真是令人眼花瞭亂,又切到大大塊,是不錯的小食!還有一小盤水果、青瓜和橄欖,與火腿一併食可以帶出每款ham的太特味道。之前在坊間其他店子吃到完全是不脆的玉米脆片,店子的沒有令我失落,食到應有的脆片口感,可以與ham完美結合。Mushroom &...
2016-04-11
是次消費
每人約HK$440 (晚餐)
APR 16

...菜,上面有一大片的17個月西班牙風乾火腿,平時食的風乾火腿都比較偏咸,但這一款味道剛好,不太咸又有好香香的火腿味,肉質不乾而幼嫩!下面配著幾粒鮮甜的哈蜜瓜,配上風乾火腿一齊食,味道出奇地夾,如果覺得風乾火腿有味濃,可以配著哈蜜瓜一齊食,會比較易入口! 沙樂美腸田園沙律配無花果乾柚子蜜黑醋汁之後就到沙津!沙津上配上沙樂美腸,更有青瓜、洋蔥及無花果乾,口感十分豐富,沙樂美腸味道適中,而沙津菜就配上微酸的柚子黑醋汁,好開胃爽口!最特別的就是沙津內有無花果乾,它的外貌不討好,不過食落有甜香味,好有驚喜! ...
2016-04-11
是次消費
每人約HK$440 (晚餐)
APR 16

...麵包味道好香哦, 而且好鬆軟. 油醋就由自己倒, 想要幾多都可以.哈密瓜, 西班牙風乾火腿(17個月)伴意大利陳年黑醋橄欖油第一道菜就係我最喜歡嘅西班牙風乾火腿, 不得不讚火腿肉嫩, 入口有種柔軟感, 而且沒有一點騷味. 鹹香味濃, 再配以甜蜜瓜同食, 好有甜蜜感.沙樂美腸田園沙律配無花果乾柚子蜜黑醋汁呢個田園沙律用料有別於其他餐廳, 喜歡沙律內多種類的蔬菜, 有沙律菜、青瓜、洋蔥、無花果同沙樂美腸 整個沙律口感相當豐富, 特別加入的乾柚子蜜黑醋汁是整個沙律靈魂, 味道相當香, 而且酸酸甜甜的十分開胃.當晚有黑松露湯...
沙律碟
烤肉拼盤
甜品拼盤
甜品拼盤
是次消費
每人約HK$320 (午餐)
APR 16

...食物,以及幾款預製好嘅沙律,外觀唔錯。小弟就無夾嚟食,都喺黐老婆碟刺身試試,有吞拿、三文、八爪魚,感覺都幾鮮味。不過,今日人流唔多,唔需要點樣補貨,少少擔心就咁放晌室溫,隔耐咗新鮮度會有所不足。 chopstick 冷盤、芝士碟 yummy yummy 依個區域嘅食物好唔錯,前者有沙樂美腸、西班牙腸及巴馬火腿,而後者有藍芝士、金文畢及艾曼托,不過,再細看,就唔見有藍芝士,但卻配搭上唔少乾果及合桃。 chopstick 凱撒沙律 yummy yummy 除咗之前描述嘅沙律,以及晌日本嘢食附近嘅預製沙律外,仲有一處特別將即製凱撒沙律分開,而原個意大利巴馬臣芝士肯...
1906
「傳情達意」朱古力心太軟
「傳情達意」朱古力心太軟
2016-04-05
是次消費
每人約HK$605 (晚餐)
APR 16

...,再到味道較濃的芝士腸仔沙律德國薯仔沙律等等。唯獨沒有筆者最喜愛的雜果沙律,哈哈!在冷盤桌上,最奪目的固然是那只西班牙風乾火腿。雖然餐廳沒有即席切片的火腿供應,但相關的凍肉選擇豐富,質素亦優,筆者特別欣賞甘香的巴哈馬火腿及微辣的沙樂美。在凍肉冷盤的附近,通常也會見到煙三文魚芝士併盤的蹤影,這兒也不例外,其中的蕃茄乾芝士更是推介之作,一來特別,二來惹味香口,不論空口吃或配上麵包多士吃俱佳。芝士波是另一推介,黑白芝麻放面給香,芝士口味濃郁,而驚喜點是在中心...
2016-03-29
APR 16

...食仔一向就大食咖啦,仲要做完野好攰,唔理咁多食多啲喇今餐! 睇完個餐牌,見到有二人set又有四人set,可惜無人陪我食,咁就散叫啦。要咗一個卡邦尼意粉加一個廚師精選沙律同一杯latte。 先上嘅係廚師精選沙律沙律用上平嘅木盤盛住,沙律有蕃茄仔,沙律雜菜,沙樂美腸同芝士碎,配上黑醋。 黑醋酸酸甜甜,同沙律菜好夾好開胃。蕃茄仔清甜,芝士同沙樂美腸增加咗沙律嘅層次同口感。 分量都幾多,但都係菜,健康清新就唔怕啦!like 接落嚟就係卡邦尼意粉點餐時侍應有個貼心小提示,佢話因為佢地嘅意粉係正宗嘅意大利煮法,口...
是次消費
每人約HK$200 (晚餐)
APR 16

...謝幫襯,但個佔比都唔算多轉轉輪就放係門口位,好吸引 而餐廳入面都裝修得好靚,而且都幾多人 唔知係咪個個都比個轉輪吸引黎食呢!一入到去就有侍應比咗杯雪葩比我地, 話係比我地清清個口開下胃就, 估唔到普通餐廳都有咁嘅服務,抵讚!頭盤我地叫咗個意式拼盤 有兩片沙樂美腸,一朵煙三文魚花,兩片巴馬火腿同沙律 三樣嘢個味道都幾鹹下, 而且份量好少但已經要$148蚊,拼盤真係唔多抵食 每樣食一片就無叫咗朋友叫咗套餐有沙律同野飲跟 個煙三文魚沙律都幾多,比起岩岩份意式拼盤真係好好多 三文魚同沙律都好新鮮,沙律重加入咗黑...
優惠券
MAR 16

...肉質爽脆、肉鮮味甜,整體刺身水準不錯。至於幾款壽司都是卷物,屬普通貨色。反而沙律區方面,則選擇豐富,除了有自製沙律巴外,還有現成的番茄青瓜沙律、什菌沙律、紅菜頭沙律、德國薯仔沙律、雞心豆火腿沙律、紅腰豆蜜桃沙律、芝士腸仔沙律等。其他冷食亦包羅萬有,如沙樂美腸、意大利燈籠腸、巴馬火腿和煙三文魚等,連日式冷麵亦有供應,可算切想周到。熟食區供應也源源不絕,而且款式幸甚多,有古法雙冬羊腩煲、豬腳薑醋、美極牛肋骨、清蒸比目魚、清蒸扇貝、瑤柱扒西蘭花、海蔘扣鴨掌、京式片皮鴨、辣酒煮花螺、福建炒飯、馬來咖喱牛...
2015-12-01
是次消費
每人約HK$700 (晚餐)
MAR 16

...從來都係一件奢侈豪華嘅事,簡簡單單嘅幾道菜,動輒便數千元,唔係人人花費得起,所以一直都唔敢亂試 幸好,女友之前搵到間喺尖沙咀樓上嘅法國菜餐廳Le Paradis Restaurant & Cafe,高質素得嚟又平民化價錢,適逄紀念日子,咪同女友慢慢享受浪漫嘅晚餐 heart 沙樂美腸沙律,有啲沙樂美腸响面令到個沙律無咁齋,法國菜真係唔同啲,連擺設都精美啲 lol 煎封法國油鴨脾伴自家製雜莓汁,皮脆肉質唔乾身,配上甜甜地嘅士多啤梨醬,中和返鴨脾嘅油膩感 star 日本雞扒寶雲酥,未食過呢種煮法,原來又幾好味喎! 雞皮惹味脆口,香草...
焗西班牙蛋餅
自家製毛蟹肉漢堡配薯條
2016-03-13
是次消費
每人約HK$250 (午餐)
MAR 16

...Wine 及Red Wine 之間的Rose, 沒有紅酒的單寧口感, 令Sangria 更Fresh~飲品還附上肉桂條, 加重飲品的生果香味~另一清新之選,Papagayo Assorted Sausage Platter(西班牙火腿拼盤)($128), 16個月白毛豬火腿(Serrano ham)、辣肉腸(Chotizo)和沙樂美腸(Salamelle), 這3個不同種類的肉類凍食, 加上哈密瓜片及其他青瓜橄欖等, 酸酸甜甜, 去掉肉類的肥膩感覺.Baked Egg Cake in Spanish Style (焗西班牙蛋餅)($68), 無蛋不歡的我, 立刻食啖先, 肉層蛋焗得比較硬身, 而內裡加了不同的配料如肉腸...
雪梨蘋果燉雞湯
美國生蠔
自家製鴨肝醬
2016-03-15
是次消費
每人約HK$478 (晚餐)
MAR 16

...membert 、GoatCheese、Grann Padano、 Gorgonzola、Taleggio、 Pecorino、Provoine 令我呢位芝士控十分滿足! 仲有煙三文魚、酥餅、意式香草麵包等提供 旁邊的冷盤區都非常吸引, 濃郁的意式風情 有自家製鴨肝醬及自家製豬肉凍批 仲有帕爾馬火腿、沙樂美腸、胡椒凍肉腸、 辣肉腸、開心果凍肉腸、牛仔凍肉腸 場中央有自助沙律吧 供應多款新鮮爽脆沙律菜芝士控的我每一款芝士都品嚐一番, 而自家製鴨肝醬味道更出乎意料地美味!之後介紹下熟食區, 有數十款的美食! 西式熱盤:烤羊仔骨配雜菌汁、香草蒜蓉焗青口、燒...
Beer Sangria
Beer Sangria
肉桂捧 - Beer Sangria
肉桂捧 - Beer Sangria
Rose Sangria
Rose Sangria
生果粒 - Beer Sangria
生果粒 - Beer Sangria
Deep-fired Calamari (脆炸魷魚圈)
Deep-fired Calamari (脆炸魷魚圈)
餡料 - Baked Egg Cake in Spanish Style (焗西班牙蛋餅)
餡料 - Homemade Crab Burger with Fries (自家製毛蟹肉漢堡配薯條)
Italian Linguine with Wild Mushroom & Truffle Sauce (黑松露野菌意大利扁麵)
Deep-fired Calamari
5分鐘 (堂食)
2016-03-13
是次消費
每人約HK$260 (午餐)